Nieuwe Mercedes C-klasse staat in Maart volgend jaar bij de dealer

Zoals de zaken er nu voor staan zal de nieuwe Mercedes C-klasse, intern W205 genaamd, volgend jaar Maart in de showroom staan.

De  nieuwste generatie C-klasse komt naar verluidt uiteraard weer als sedan (W205) en T-model (S205), maar ook de coupé (C205) en de cabriolet (A205) maken een goede kans om weer te verschijnen.

Z’n première beleeft de nieuwe C-klasse als sedan tijdens de North American International Auto Show in Detroit in Januari van het volgende jaar.

Verwacht op designgebied niet heel veel nieuws; dat de C-klasse in sedanvorm een “mini” S-klasse gaat worden en een voorkant die nauw verwant aan die van de CLA krijgt, is zo zeker als dat de zon morgen weer op komt.

Terwijl de nodige gecamoufleerde C-klasses nog onderweg zijn, lijken ook al wat details inzake de motoriseringen bekend te zijn. Zo zouden een C300 4-Matic en een C400 eventueel ook als 4-Matic op stapel staan.

Deze laatste beschikt volgens de geruchten over een V6 turbomotor die er 333Pk en 450Nm koppel uitperst. Verder wordt gesproken over een C300 BlueTec Hybrid die nog voor het eind van 2014 op de markt moet verschijnen

Tenslotte zou de nieuwe 9G-Tronic automatische versnellingsbak met 9-versnellingen z’n opwachting maken en meteen vanaf de productiestart beschikbaar zijn. Daarmee heeft de nieuwe C-klasse ‘m zelfs eerder dan de S-klasse die deze automaat pas vanaf halverwege volgend jaar krijgt.

PS: de foto is puur illustratief en betreft de productielijn van de nieuwe S-klasse.
Respect Copyright!
%d bloggers like this: