Nieuwe Mercedes C-klasse voor het eerst met Head-Up display en touchpad

Voor het eerst in z'n bestaan krijgt de nieuwe Mercedes C-klasse de beschikking over een Head-Up display en touchpad als controller voor het infotainmentsysteem.

Naar verluidt zou het Head-Up display zelfs tot de standaarduitrusting gaan behoren en naast navigatie-aanwijzingen ook informatie van de optionele front-kamera, zoals de toegestane snelheid en de belangrijkste verkeersborden,  weergeven.

Mercedes-Benz C-Klasse Limousine (W205) 2013

Verder beleeft de, door Mercedes in eigen huis ontwikkelde, touchpad als controller voor het infotainmentsysteem z’n première.

Deze touchpad heeft een oppervlakte van 6,5 bij 4,5 centimeter en is dankzij het 3-dimensionaal uitlezen van de gebaren van de gebruiker (zowel bestuurder als voorpassagier) in staat om handschrift en multi-touch gebaren te herkennen.

Dankzij deze 3D-techniek is het systeem overigens zelfs in staat om te herkennen wanneer de bestuurder z’n hand op het oppervlak laat rusten en niets wil invoeren.  Achter de touchpad zijn verder een drietal verlichte knoppen aangebracht (Terug, Favorieten en Audiomenu) aangebracht die navigeren door het systeem nog eenvoudiger moeten maken.

Mercedes-Benz C-Klasse Limousine (W205) 2013

Binnenkort volgt opnieuw meer informatie over de nieuwe C-klasse die, als we de geruchten moeten geloven, zelfs de beschikking krijgt over een 3-cilinder benzinemotor.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: