Nieuwe Mini onthuld op verjaardag van z'n schepper

Als Mini fan kun je 18 November van dit jaar vast in je agenda noteren. Dan wordt, precies 107 jaar nadat designer Sir Alexander Issigonis de allereerste Mini ontwierp, de derde generatie van de nieuwe Mini onthuld.

De onthulling zal plaatsvinden bij de Mini-fabriek in Oxford en het kleintje zal twee dagen later tijdens de autoshows in Los Angeles en Tokio aan het grote publiek getoond worden.

Een voorproefje van de nieuwe Mini kun je hier overigens al in conceptvorm zien. Deze concept is trouwens op de IAA te bewonderen, dus nog niet de productie variant zoals velen verwacht hadden.

MINI Mini Vision F56 concept Cooper S koper bruin 2014 01

Voor die variant, die op een compleet nieuw (met BMW gedeeld) platform gebouwd wordt, worden waarschijnlijk ook een aantal drie-cilinder versies voorgesteld.

De snellere rakkers zoals de Cooper S en Cooper Works houden waarschijnlijk een viercilinder, maar de One en normale Cooper moeten het waarschijnlijk met een cilindertje minder stellen.

Misschien dat we op de IAA stiekem toch wat informatie over de nieuwe Mini kunnen bemachtigen, mocht dat het geval zijn dan lees je het over iets meer dan 4 weken hier.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: