Nieuwe Mini wordt pas echt Maxi met Clubman Concept

Het grootste nieuws van Mini tijdens de komende AutoSalon in Genève is een Concept van de nieuwe Clubman, zeg maar de Mini in Maxi-uitvoering dus.

Met z’n zes deuren is de Clubman natuurlijk een klasse apart en dat is bij de tweede generatie niet anders. De totale lengte groeide met maar liefst 26 cm tot 4.223 mm, de breedte nam met 17 cm toe tot 1.844 mm en de hoogte bedraagt nu 1.450 mm.

Die 26 centimeters komen niet alleen de achterpassagiers ten goede, maar bieden ook de mogelijkheid om twee volwaardige achterportieren te integreren. Daarmee is het huidige achterdeurtje van de Clubman verleden tijd.

Uiteraard zijn de deurtjes aan de achterkant wel weer aanwezig en dit keer desgewenst te voorzien van een systeem dat we al van verschillende modellen kennen: een simpele voetbeweging onder de achterbumper is voldoende om in combinatie met keyless go de deurtjes elektrisch te laten openen.

Op design gebied zijn er aan de buiten- en binnenkant enkele designverschillen ten opzichte van de normale Mini. Onder de kap zullen naar verluidt dezelfde motoren te vinden zijn.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: