Nieuwe Opel Astra ongezien al 30.000 maal verkocht

De 66ste internationale autoshow (IAA) van Frankfurt begon voor Opel met de wereldpremière van de nieuwe generatie Astra. Het was de start van een nieuw tijdperk voor Opel. “De nieuwe Astra is de beste Opel die we tot nu toe hebben gemaakt.

In veel opzichten maken we met de nieuwe Astra een enorme stap voorwaarts”, aldus Karl-Thomas Neumann, de CEO bij Opel Group, tijdens de persconferentie op de Astra Galaxy gedoopte Opel-stand. “Het team heeft fantastisch werk geleverd met de nieuwe Astra. Dit is het volgende hoofdstuk in het verhaal van Opels comeback.”

Opel Astra hatchback 2016 02

De elfde generatie van Opels bestseller in het C-segment is niet alleen lichter, efficiënter en wendbaarder dan ooit, hij is ook voorzien van functies die voorbehouden waren aan auto’s in hogere segmenten. Nadat Neumann de vijfdeurs Astra had onthuld, betrad Mary Barra, CEO van General Motors, het podium op de meer dan 3.300 m2 grote Opel-stand D09 in hal 8.0. Zij onthulde de nieuwe Astra Sports Tourer.

Met inmiddels zo’n 30.000 orders is de nieuwe Astra nu al een groot succes, ook al wordt hij pas in oktober officieel geïntroduceerd. Ja, dat lees je goed! Er zijn dus al 30.000 exemplaren van de nieuwe Astra verkocht voordat ook maar iemand er in gereden heeft en dat is op z'n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen.

As we speak maakt de pers in en rond Wenen/Bratislava overigens kennis met Opel's nieuwste, maar particulieren of fleetowners hebben er nog géén millimeter van kunnen proeven...

Overig nieuws: versneld productoffensief en tweede vlaggenschip

Mary Barra bracht belangrijk nieuws over het Europese product- en modellenoffensief. “We versnellen het modellenoffensief bij Opel. Tot 2020 lanceren we 29 nieuwe modellen, onder meer een elektrisch aangedreven auto en een nieuw vlaggenschip, naast de Insignia. Dit is een geheel nieuwe SUV, die voor 2020 in Rüsselsheim in productie gaat.

Het model geeft Opel nóg een technologische impuls. Het doel voor de toekomst is duidelijk. Opel is nu de derde autofabrikant in Europa en moet in 2022 het tweede merk zijn”, aldus Barra. Een van de belangrijkste technieken waar Opel en GM hard aan werken, is autonoom rijden. “Er komen binnen vijf tot tien jaar meer nieuwe ontwikkelingen tot stand dan in de afgelopen vijftig jaar”, zei Barra, die ook meldde dat haar visie een wereld zonder ongelukken is.

Opel Astra hatchback 2016 05 Opel Astra hatchback 2016 04 Opel Astra hatchback 2016 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: