Nieuwe Opel Astra scherp geprijsd: vanaf 19.995,-

Opel heeft de vanafprijs bekend gemaakt van de gloednieuwe Astra. De instapversie met de nieuwe driecilinder 1.0 Turbo van 77kW (105Pk) is er vanaf 19.995,- euro. En het mag gezegd worden dat Opel de Astra daarmee een uitstekende positie ten opzichte van z'n concurrenten meegeeft.

De geheel nieuwe Opel Astra zet in alle opzichten een enorme stap voorwaarts: hij is licht, dynamisch en behoort tot de zuinigste in zijn klasse. Dankzij lichtgewicht materialen is hij 120 tot 200 kilogram lichter, samen met gloednieuwe motoren leidt dat tot bijzonder lage verbruikscijfers en CO2-emissies.

Leverbaar met de nieuwste motoren
De Astra wordt uitsluitend leverbaar met de nieuwste motoren, met een cilinderinhoud van 1,0- tot 1,6-liter en vermogens van 77kW (105Pk) tot en met 110kW (150Pk). Over de voorlopig sterkste variant, de volledig nieuwe 1,4-liter benzine lees je hier alles wat je moet weten.

Opel Astra 2016 01

20% bijtelling
Met de 1.0 Turbo is de Opel Astra het zuinigste benzinemodel zijn klasse. Deze 77kW (105Pk) sterke driecilinder turbobenzinemotor verbruikt gemiddeld 4,2 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 96 g/km. Deze cijfers gelden voor de versie met Start/Stop en de geautomatiseerde versnellingsbak Easytronic 3.0.

In combinatie met de handgeschakelde versnellingsbak is hij overigens bijna net zo indrukwekkend zuinig: 4,3 l/100 km en 99 g/km. Beide varianten van deze 1.0 Turbo benzinemotor vallen daarmee dus in de gunstige 20% bijtellingscategorie.

Opel licht technologie IntelliLux Matrix LED Astra 03

Betaalbare innovaties
Met de IntelliLux LED Matrix-verlichting (lees daarover hier meer) maakt Opel opnieuw geavanceerde techniek bereikbaar voor een groot publiek. De optionele, bijzondere koplampen maken gebruik van de nieuwste generatie LED’s met een zeer hoge lichtintensiteit. De prijs van deze LED Matrix verlichtingstechnologie, die tot nog toe alleen in hogere segmenten wordt aangeboden, is buitengewoon aantrekkelijk: vanaf 1.295,- euro.

De Astra is tevens de eerste compleet nieuwe auto met Opel OnStar. Deze persoonlijke online & service-assistent biedt een uitgebreide reeks veiligheids- en comfortservices, zoals automatische waarschuwing van hulpdiensten bij een aanrijding, pechhulp en een mobiele 4G Wi-Fi hotspot. Opel OnStar is standaard voor de topuitvoering Innovation (optioneel voor Selection, Edition en Business+) en de bijbehorende diensten zijn het eerste jaar volledig gratis.

Opel levert de Astra naar wens ook met nieuw ontworpen AGR-gecertificeerde ergonomische stoelen. Deze zijn getest en gecertificeerd door rug- en gezondheidsspecialisten van de Duitse organisatie AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.). De ergonomische comfortstoelen zijn er vanaf 595,- euro.

De nieuwe generatie Opel Astra beleeft zijn wereldpremière komende September op de internationale autotentoonstelling (IAA) in Frankfurt. De levering start in ons land nog in het vierde kwartaal van dit jaar.

Opel Astra rood ecoFlex Cosmo 2016 04 Opel Astra rood ecoFlex Cosmo 2016 07 Opel Astra rood ecoFlex Cosmo 2016 01 Opel Astra 2016 03 Opel Astra rood ecoFlex Cosmo 2016 15 Opel Astra rood ecoFlex Cosmo 2016 14 Opel Astra rood ecoFlex Cosmo 2016 12

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: