Nieuwe Opel Corsa nu ook met 14% bijtelling verkrijgbaar incl. standaard automaat

De aankondiging hadden we eerder al voor je, maar nu breidt Opel dan toch het leveringsprogramma van de nieuwe Corsa uit met een zeer zuinige dieselversie.

De nieuwe driecilinder 1.0 Turbo en de viercilinder 1.4 benzinemotoren krijgen gezelschap van de 1.3 CDTi diesel met een vermogen van 70kW (95Pk). Door verbeterde turbotechnologie levert de motor met een maximaal koppel van 190Nm bij 1.750 – 2.500 tpm de nodige trekkracht bij lage toeren.

De 1.3 CDTI-diesel is geoptimaliseerd door toepassing van een variabele water- en oliepomp en het herwinnen van remenergie. Daardoor wisten de engineers van Opel de voor Nederland zo belangrijke grenswaarde van 82 gram CO2 per kilometer te realiseren, goed voor een zakelijke bijtelling van 14%. Het verbruik komt daarbij ergens rond de 3,1 liter per 100 kilometer uit.

Opel Corsa OPC Line rood 2015 01

Automatische transmissie

Dat lage verbruik is mede toe te schrijven aan het start-stopsysteem en de nieuwste generatie van de automatische transmissie Easytronic, die standaard is op deze Corsa 1.3 CDTi. De gerobotiseerde automaat met vijf versnellingen schakelt soepel en een lage inwendige wrijving draagt bij aan de efficiency. De Easytronic kan indien gewenst ook handmatig worden bediend door de versnellingspook vooruit of achteruit te bewegen.

Business+

De Opel Corsa 1.3 CDTi Easytronic 3.0 Start/Stop 3-deurs is verkrijgbaar vanaf € 17.495,- in Business+ uitvoering. Tot de uitrusting behoort onder meer het zeer uitgebreide IntelliLink-infotainmentsysteem, met onder meer Bluetooth-connectiviteit, een usb-poort, een 7-inch kleuren touchscreen en stembediening. De Corsa 1.3 CDTi is verder te leveren in de uitvoeringen Edition, Color Edition en Cosmo.

Opel Corsa Cosmo Smaragd Groen OPC 2015 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: