Nieuwe Peugeot 308 (incl. SW) volgend jaar 14% bijtelling

Hoe de nieuwe Peugeot 308 SW (StationWagon) er uit komt te zien is nog niet bekend, maar vandaag maakt het Franse merk vast bekend dat zowel de hatchback als de begin volgend jaar te prestenteren SW in de 14 procents bijtellingscategorie vallen.

Peugeot is er dus vroeg bij want de SW wordt pas rond Mei bij de dealer verwacht. Onder de kap ligt de 1,6-liter BlueHDi die dus schoon genoeg is voor een bijtelling van 14%. Voor de leaserijders komen er een tweetal interessante uitvoeringen: de Blue Lease en Blue Lease Executive.

Peugeot 308 hatchback zilver grijs VTi THP 05

Die eerste beschikt standaard over zaken als airconditioning, cruise control, een radio/navigatiesysteem met touchscreen en een multifunctioneel lederen stuurwiel. De Executive voegt daar klimaatcontrole, parkeersensensoren voor en achter, een glazen panoramadak en lichtmetalen velgen aan toe.

Peugeot 308 1.6 e-HDi anrtaciet zilver brons 2014 03

Prijzen beginnen bij 24.050,- euro voor de 308 SW Blue Lease, de Blue Lease Executive kost minimaal 26.350,- euro.

Overigens zijn beide versies ook leverbaar voor de op de foto’s afgebeelde hatchback variant die dan ook in de 14 procents categorie valt. Dat model is direct leverbaar, de SW naar verwachting dus in Mei zoals gezegd.

Is een opvolger van de ooo zooo populaire Renault Megane station geboren?

Peugeot 308 1.6 e-HDi anrtaciet zilver brons 2014 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: