Nieuwe Peugeot 5008 is duurder dan Skoda Kodiaq

Peugeot heeft bekendgemaakt wat het topmodel in haar softroaderlijn, de zevenzits 5008, moet gaan kosten en dat is eerlijk gezegd niet mis.

De prijzen starten bij 32.660,- euro en voor dat geld staat de 130pk sterke 1,2-liter in de Access-uitvoering op de oprit. Daarmee is de 5008 zo’n 3,6 mille duurder dan de 3008 en zelfs ook duurder dan de Skoda Kodiaq die vanaf 29 mille leverbaar is.

Ook de nog te verschijnen Volkswagen Tiguan Allspace, de nieuwe Renault Koleos (waarvan nog geen prijzen bekend zijn) en de Nissan X-trail (vanaf 30.990,- euro) zijn daarmee nu al geduchte concurrenten.

Meer luxe is er overigens in de Allure-uitvoering te vinden, die minimaal € 34.460,- kost, en de Allure, het hoogste uitrustingsniveau. In combinatie met de 1.2 PureTech bedraagt de prijs minimaal 35.660,- euro. De 165 sterke 1.6 THP volgt overigens op een later moment.

GT-Line

Maximale kracht en uitrusting levert de luxe GT-Line-uitvoering. Die is uitgerust met een 180pk sterke 2.0 HDi-diesel en standaard voorzien is van een automatische versnellingsbak. De GT-Line is met een prijs van net geen 52 mille trouwens de topper in het gamma.

Prijzen voor de Leaserijders beginnen bij € 33.330,- in de vorm van de Blue Lease en daarvoor staat dan een 5008 1.2 PureTech Active op de oprit die onder andere voorzien is Peugeot Connect Nav, een draadloze telefoonlader en elektrisch inklapbare buitenspiegels.

De Blue Lease Premium is gebaseerd op de Allure-topuitvoering en voegt daar bovenop nog DAB+ digitale radio-ontvangst, een automatische kofferklep en Keyless Entry & Start aan toe.

Tot slot is er nog de Blue Lease GT-Line. Dat model biedt uiteraard alles wat de Premium biedt, maar is voorzien van een sportiever uiterlijk. Alles wat je verder over de Peugeot 5008 moet weten, vind je hier.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: