Nieuwe Porsche 911 Speedster is belachelijk geprijsd

Porsche laat ons weten dat de recent gepresenteerde uitzwaaiversie van de 991-serie, in de vorm van de 911 Speedster, inmiddels in productie is genomen. Ook wordt daarbij de prijs vermeld en die is, ronduit schandalig.

Niet omdat Porsche de tot 1.948 exemplaren gelimiteerde Speedster zelf zo schofterig duur in de markt zet, maar met dank aan Den Haag waar de ambtenaren alweer hopen dat er zoveel mogelijk examplaren naar Nederland komen zodat de staatskas flink gespekt kan worden.

Het zal je namelijk niet verbazen dat met een prijs van 357.000,- euro het nodige geld daar naar toe zal gaan. Om je een idee te geven hoeveel dat dan is, bij onze Oosterburen is de Speedster bijna een ton in euro’s goedkoper. En dat is echt een koopje. Als ze daar in Den Haag nu nog niet begrijpen dat er iets aan de BPM gedaan moet worden dan heten ze allemaal Jesse Klaver.

Mocht je toch een Speedster in Nederland willen bestellen, dan is het goed om te weten dat deze beschikt over één van de allerlekkerste motoren ooit gemaakt, namelijk de atmosferische 4,0-liter boxermotor van Porsche die in deze configuratie over 510 pk en 470 Nm trekkracht beschikt.

Porsche heeft de auto optisch niet alleen veel kenmerken van beroemde 356 Speedster meegegeven, maar er zijn ook invloeden van de GT3 en GT3 R(S) in terug te vinden. Zo beschikt de Speedster over de gasklephuizen van de GT3 R om de gasrespons te verbeteren en is het chassis afgeleid van de GT3 met Touring Package.

Bestellen kan per direct, al kan Porsche Nederland nog niet vertellen hoeveel exemplaren er precies naar ons land komen. Meer informatie vind je overigens hier.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: