Nieuwe Porsche Panamera is officieel inclusief 14% bijtelling!

Gisteren nog gelekt en vandaag officieel: de ingrijpend vernieuwde Porsche Panamera.

Het technologische hoogtepunt in het Panamera gamma is nu de 416Pk sterke Panamera S E-Hybrid, de eerste plug-in-hybride van Porsche.

Porsche Panamera Diesel 4 GTS Turbo S E-Hybrid 2014 29

De nieuwe Panamera S E-Hybrid is een zogenaamde Parallel Full Hybrid. Hij heeft een elektromotor die 95Pk levert in tegenstelling tot de vorige generatie Panamera S Hybrid die over 47Pk beschikte. Daarmee zijn een topsnelheid van 270 km/h en een sprint van 0-100 km/h in slechts 5,5 seconden mogelijk.

Ondanks de verbeterde prestaties is de Panamera S E-Hybrid maar liefst 56% zuiniger dan zijn toch al efficiënte voorganger. Het gemiddelde verbruik volgens de New European Driving Cycle (NEDC) komt uit op 3,1 l/100 km (voorganger: 7,1l/100 km). De daarmee corresponderende CO2-uitstoot (71 g/km) leidt ertoe dat de Panamera S E-Hybrid de eerste Porsche is met slechts 14% bijtelling bij zakelijk gebruik.

Porsche Panamera Diesel 4 GTS Turbo S E-Hybrid 2014 10

De nieuwe lithium-ion accu heeft een energiecapaciteit van 9,4 kWh. Dit is vijf keer meer dan de accu (nikkel-metaalhydride) van zijn voorganger. Het plug-in principe houdt in dat de batterij van de Panamera S E-Hybrid via het stroomnet kan worden opgeladen. Bij gebruik van een industriële stroomaansluiting in combinatie met de Porsche Universal Charger (wisselstroom) duurt het laden circa 2,5 uur. Via een huishoudstopcontact duurt het laadproces minder dan vier uur.

Als Parallel Full Hybrid heeft de Panamera S E-Hybrid diverse rijmodi. Volgens de NEDC bedraagt de elektrische en dus lokaal emissievrije actieradius maximaal 36 km. Porsche verwacht dat deze actieradius in de praktijk uitkomt op 18-36 km, onder meer omdat het NEDC meet met uitgeschakelde airco of verwarming. Onder zeer gunstige omstandigheden is overigens een grotere actieradius haalbaar.

In elektrische modus bedraagt de topsnelheid 135 km/h. Bij de Boosting-functie ondersteunt de elektromotor de V6 benzinemotor, bijvoorbeeld bij snelle inhaalacties en het gebruik van de kickdown. Bij hogere snelheden in combinatie met een lage motorbelasting kan de zeil-functie worden gebruikt. De benzinemotor wordt dan afgekoppeld en de elektromotor houdt de constante snelheid vast. Zodra het nodig is, schakelt de benzinemotor in fracties van seconden automatisch weer in.

Porsche Panamera Diesel 4 GTS Turbo S E-Hybrid 2014 09

Voor de Panamera S E-Hybrid is een handige App ontwikkeld. Hiermee is bijvoorbeeld de laadstatus van de accu en de resterende actieradius op te vragen. Via Porsche Car Connect of de App kan ook de voorverwarming/-koeling functie worden geactiveerd en geprogrammeerd. Ook voor andere Panamera-modellen is de Porsche Car Connect app beschikbaar.

Een ander belangrijke nieuwtje is de komst van de Panamera Turbo en Panamera 4S Executive-modellen met 15 cm verlengde wielbasis. Deze uitvoeringen met twee individuele stoelen achterin bieden de inzittenden nog meer beenruimte en comfort. Deze nieuwe Executive-modellen zijn overigens standaard uitgevoerd met luchtvering.

Panamera 4S

Verder is er een nieuwe V6 Bi-Turbo motor voorzien van meer vermogen (+20Pk) en meer koppel (+20 Nm) dan de 4,8-liter V8 van de Panamera S/4S die hij aflost. Desondanks ‘ie maar liefst 18% zuiniger dan de V8.

De meeste Panamera-modellen beschikken over de innovatieve zeventraps PDK-transmissie (Porsche Doppel Kupplung). Deze transmissie is uitgevoerd met een brandstofbesparende zeil-functie (behalve bij de Panamera GTS). De Panamera Diesel en S E-Hybrid maken gebruik van de comfortabele Tiptronic S achttraps automaat.

Porsche Panamera Diesel 4 GTS Turbo S E-Hybrid 2014 19

De nieuwe Panamera-reeks kenmerkt zich ook door een aangescherpt design. Vloeiende lijnen zorgen voor een gestrekter silhouet. Aan de achterzijde valt het bredere raam op. Samen met de gewijzigde lichtunits wordt de breedte van de auto zo nog beter geaccentueerd. De standaarduitrusting is verder uitgebreid. Alle modellen beschikken vanaf nu standaard over bi-xenon koplampen, een multifunctioneel stuurwiel en een automatische achterklep. Tot de hightech opties behoren volledige LED-verlichting, de verbeterde adaptieve cruise control, verkeersbordenherkenning en het Lane Departure Warning systeem.

Porsche Panamera Diesel 4 GTS Turbo S E-Hybrid 2014 12

Het Panamera-leveringsprogramma wordt de komende tijd nog verder uitgebreid. Begin 2014 krijgt de Panamera bijvoorbeeld de beschikking over een nieuwe 300 pk sterke dieselmotor. Later verschijnen ook de exclusieve Panamera Turbo S en Panamera Turbo S Executive.

Prijzen zijn nog niet bekend; de nieuwe Panamera is vanaf juli te bewonderen in de showroom. Meer informatie vind je in de Porsche webspecial.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: