Nieuwe Renault Mégane vanaf Maart in de showroom

De nieuwe Renault Mégane, die afgelopen September zijn debuut maakte tijdens de internationale autoshow (IAA) van Frankfurt, moet de Fransen opnieuw naar grote verkoophoogtes stuwen.

Precies om die reden is de auto volgens Renault uit te rusten met van een scala aan technologische voorzieningen die gewoonlijk zijn voorbehouden aan auto’s in een hoger segment. Precies datzelfde hebben we gehoord over één van z'n grootste concurrenten (deze dus) en die heeft dat aardig waargemaakt.

Na kennisgemaakt te hebben me de nieuwe Mégane kunnen we dat niet helemaal beamen, maar de richting is in ieder geval goed.

Het prestatieniveau van de nieuwe Mégane behoort volgens de Fransen dan weer tot de top in zijn segment en het motorenaanbod voldoet aan de behoeften van een brede groep klanten.

In ieder geval maakt de nieuwe dieselmotor een prima indruk, alleen is het nog even afwachten hoe de prestaties zijn ten opzichte van z'n concurrenten in een rechtstreeks duel. Vooral op benzinegebied wordt het interessant, want daar zet de particuliere koper natuurlijk z'n geld op in.

RENAULT MEGANE IV BERLINE GT (BFB GT)

De nieuwe Mégane biedt een ‘connected’ rijervaring dankzij R-LINK 2, het controlecentrum voor talloze functies van de auto en een 8,7” tablet in portrait formaat. De bestuurder kan de rijeigenschappen personaliseren dankzij Multi-Sense-techniek, terwijl de vele moderne, gebruiksvriendelijke rijhulpsystemen – inclusief een head-up kleurendisplay met behulp van een knullig plexiglas opzetstukje – bijdragen aan de veiligheid tijdens de reis.

Klein nadeeltje, het systeem is helemaal niet gebruikersvriendelijk en op de touchscreen knoppen naast het scherm zijn heel snel vieze vingerafdrukken te zien die het beeld van een mooi interieur snel doen vergeten. Daarnaast is het een draak van een systeem om te bedienen. Concurrenten als de Golf en Astra kunnen dat veel beter.

RENAULT MEGANE IV BERLINE GT (BFB GT)

Het 4Control-systeem in de GT-versie is een wereldprimeur in het segment van de nieuwe Mégane en wordt gecombineerd met de door Renault Sport ontwikkelde wielophanging. Daarmee biedt de Mégane GT superieur rijplezier door de mix van een sportieve, dynamische wegligging en precieze besturing. En dat klopt! Waar het systeem in de Talisman niet weet te overtuigen, doet het dat wel in de GT.

Tenslotte heeft Renault heeft veel aandacht besteed aan de schokdempers en geluidsisolatie van het onderstel en ook dat is te merken. Jammer genoeg zijn de Fransen één heel belangrijk detail vergeten en dat is de ruimte op de achterbank.

Kennelijk is er gekozen voor een grotere kofferruimte en dat heeft gevolgen voor de achterpassagiers. Die lijken zelfs minder ruimte te hebben dan in de Peugeot 308 en dat is zeker géén compliment, want dat is de slechtste in deze klasse.

De nieuwe Mégane, Mégane GT-Line en Mégane GT staan vanaf begin Maart 2016 bij de Nederlandse Renault-dealers.

RENAULT MEGANE IV BERLINE GT (BFB GT) VERSION E3 BOSE RENAULT MEGANE IV BERLINE (BFB)

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: