Nieuwe Skoda Octavia RS krijgt iV label en plug-in hybride aandrijflijn

Van de nieuwe Skoda Octavia komt natuurlijk weer een extra sportieve RS-versie op de markt. Met de nieuweling gooit Skoda het echter wel over een heel andere boeg, want waar de huidge RS-en het met een benzine- of dieselaandrijflijn moeten doen, krijgt de Octavia RS iV een plug-in hybride aandrijflijn.

De sportieve topversie van de nieuwe Skoda Octavia viert zijn première op de Autosalon van Genève (3-15 maart) en zal naar verwachting later dit jaar bij de dealers verkrijgbaar zijn. De Tsjechen hebben ons officieel nog geen technische details laten weten, maar een uitermate betrouwbare man in een bruine regenjas laat weten dat de compacte sedan en de stationwagon waarschijnlijk de 180 kW/245 pk sterke hybride aandrijflijn van de nieuwe Volkswagen Golf in het vooronder hebben liggen.

Prijzen zullen naar verwachting rond de 50 mille liggen. Nog onbekend is of er ook weer niet-geëlektrificeerde RS-modellen met diesel- of benzinemotoren zullen komen. Aangezien er waarschijnlijk ook overeenkomstige GTD en GTI-varianten van de Golf 8 op de markt zullen verschijnen zou dat zomaar ook weer voor de Octavia RS het geval kunnen zijn.

Later dit jaar weten we meer.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: