Nieuwe snelladers voor Renault Zoe

Allego en The New Motion, aanbieders van laadoplossingen voor elektrische auto’s, zijn een samenwerking gestart met het plaatsen van snelladers die geschikt zijn voor de Renault Zoe. Dit jaar zijn dat er minimaal 32, verspreid over Nederland. Daarmee neemt de landelijke dekking van snellaadstations voor dit elektrische kleintje flink toe. Op deze plaatsen is het nu mogelijk om met 30 minuten opladen minimaal 100 kilometer bereik te genereren.

De Renault Zoe is de enige 100% elektrische auto die standaard is uitgerust met de zogenaamde ‘Caméléon lader’. Deze oplader waar Renault een patent op heeft, is geschikt voor elk vermogen tot 43kW en benut altijd het maximale vermogen van elk type laadpunt. Hiermee is de ZOE gemiddeld 3 keer tot 6 keer sneller opgeladen dan welke andere elektrische auto dan ook.

Renault Zoe snelladen snellader elektrische auto plug-in Allego New Motion 02

 

Met de opening van de nieuwe 43kW AC-snelladers van Allego en The New Motion is het nu mogelijk voor Zoe-rijders om in slechts 30 minuten een lege batterij nagenoeg vol op te laden. Het bereik van de Zoe is volgens de NEDC-neom vastgesteld op 210 kilometer. Dit komt overeen met een reëel bereik tussen de 100 en 150 km, volgens Renault althans. In de praktijk kun je eerder uitgaan van een kilometer of 80.

De snelladers komen te staan bij locaties uitgekozen door The New Motion, zoals hotels en restaurants van de ketens Tulip Inn, Van der Valk en AC. Inmiddels zijn er in totaal 20 snelladers gebruiksklaar en volgen er spoedig nog 12.

Renault Zoe snelladen snellader elektrische auto plug-in Allego New Motion 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: