Nieuwe TomTom autonavigatiesystemen ondersteunen Siri en Cortana

Op de IFA 2016 heeft TomTom vier nieuwe autonavigatiesystemen geïntroduceerd. De Go 520, GO 620, GO 5200 en GO 6200 zijn de meest geavanceerde systemen van TomTom, ooit dankzij ingebouwde WiFi en integratie met geavanceerde platforms voor kunstmatige intelligentie zoals SIRI.

De nieuwe satellietnavigatiesystemen uit de TomTom GO-reeks kunnen ontvangen SMS-berichten voorlezen, bieden de mogelijkheid van handsfree bellen en zijn compatibel met personal assistants zoals Siri van Apple, Google Now en Cortana van Microsoft.

Je kunt een zoekopdracht inspreken en de TomTom Go binnengekomen berichten laten voorlezen of gesprekken laten aannemen op basis van spraakbesturing. De kunstmatige intelligentie houdt daar echter niet mee op.

De nieuwe navigatiesystemen zijn in staat om het gedrag van chauffeurs aan te leren. Ze kunnen op die manier bestemmingen voorspellen, zodat je simpelweg in de auto kan stappen en wegrijden. Tijdens de dagelijkse rit naar het werk vindt alles automatisch plaats vanaf het moment dat de contactsleutel wordt omgedraaid, met inbegrip van het omzeilen van druk verkeer.

tomtom-go-2016-03

Mocht je dan toch een verkeersopstopping of flitser naderen, dan zal de TomTom GO een geluidswaarschuwing afgeven, zodat op tijd vaart geminderd kan worden.

Corinne Vigreux, medeoprichter en directeur van TomTom Consumer: "De nieuwe satellietnavigatiesystemen uit de TomTom GO-reeks geven blijk van ons streven om uiterst eenvoudige technologie af te leveren waarvan iedereen gebruik kan maken en profiteren.

Dit uit zich in draadloze updates, smartphone-integratie, het voorspellen van bestemmingen en zelfs de beschikbaarheid van Lifetime Services. Al deze zaken hebben tot doel een einde te maken aan de pijnpunten die gepaard gaan met autorijden. Dit stelt automobilisten overal ter wereld in staat om zich te ontspannen en te genieten van de reis die voor hen ligt.”

De TomTom GO-systemen zijn verkrijgbaar in vier versies. De TomTom GO 5200 (5"-inch, € 330,-) en GO 6200 (6"-inch, € 380,-) zijn gericht op het hogere segment en zijn voorzien een SIM-kaart ter ondersteuning van live updates.

De goedkopere TomTom GO 520 (5"-inch, € 230,-) en GO 620 (6"-inch, € 280,-) dienen met een smartphone te worden verbonden voor live meldingen voor onder meer verkeersopstoppingen en flitsers.

tomtom-go-2016-02 tomtom-go-2016-04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: