Nieuwe Toyota RAV4 kost minimaal 34.995,- euro

Begin 2019 komt de nieuwe Toyota RAV4 op de markt, de vijfde generatie van de wereldwijd succesvolle RAV4. Het nieuwe model onderscheidt zich door een stoer design, veel  binnenruimte, een hoog  veiligheidsniveau en veel hybride-vermogen voor een relatief scherpe prijs. Aldus de Japanners zelf uiteraard.

De prijzen van de RAV4 2.0 benzine 2WD (129 kW/175 pk) starten bij 34.995,- euro en voor de RAV4 2.5 Hybrid Electric 2WD (160 kW/218 pk) bij 39.995,- euro. Vooral die laatste is natuurlijk een mooi alternatief voor de zakelijke veelrijder, want ik verwacht dat er niet veel particulieren zullen zijn die een dergelijk bedrag voor een hybride Toyota zullen neerleggen.

Toyota breekt met de trend waarbij SUV’s steeds vaker lijken op MPV’s. De nieuwe Toyota RAV4 is een echte SUV met een stoere, hoekige vormgeving. De scherpe lijnvoering en wielkastverbreders zorgen voor een krachtige verschijning. Een langere wielbasis komt de binnenruimte ten goede, waarbij de overhang voor en achter kort is.

Ook de breedte in het interieur is gegroeid. De bagageruimte is zelfs met 1.015mm de diepste in z'n segment. Elke RAV4 heeft standaard een uitgebreid pakket actieve veiligheids-items aan boord; de tweede generatie Toyota Safety Sense.

2WD of AWD

De nieuwe Toyota RAV4 is gebouwd op het innovatieve TNGA/K-platform dat voor een laag zwaartepunt zorgt en een hoge carrosseriestijfheid. De RAV4 wordt leverbaar met keuze uit twee motorvarianten die meer vermogen combineren met een gunstiger brandstofverbruik en lagere CO2-uitstoot.

Er is keuze uit een volledig nieuwe sterke 2,0-liter VVT-iE benzinemotor, (129 kW/175 pk) met een maximaal trekgewicht van maar liefst 2.000 kg in combinatie met voorwielaandrijving (2WD) en een handgeschakelde transmissie. Ideaal voor de caravan dus!

Daarnaast is er ook een versie met automatische transmissie (CVT) leverbaar met 1.500 kg trekgewicht. De RAV4 2.5 VVT-i Hybrid 2WD (160 kW/218 pk) is standaard voorzien van een automaat en ook leverbaar met vierwielaandrijving (AWD).

De hybrideversie met AWD heeft een maximaal trekgewicht van 1.650 kg, de 2WD-variant mag maximaal 800 kg trekken. Vooral die laatste is dus niet ideaal voor je caravan of boot...

Smart Rear View Mirror

In het interieur zorgen hoogwaardige materialen en de nieuwste technologie voor een lekker gevoel. De nieuwe RAV4 heeft onder meer een semi-digitaal dashboard met een 7"-inch TFT-scherm in het instrumentencluster en een innovatieve Smart Rear View Mirror. Deze digitale binnenspiegel heeft de mogelijkheid om te switchen naar camerabeeld als het zicht naar achteren geblokkeerd is.

Safety Sense 2 standaard

Standaard is Toyota Safety Sense 2 aanwezig op alle uitvoeringen van de nieuwe Toyota RAV4. Dit systeem verhoogt de veiligheid en bestaat onder andere uit Intelligent Adaptive Cruise control, Pre-Collision System met fietsers (dag) en voetgangers (dag+nacht) detectie, verkeersbordenherkenning, rijstrookassistent  en groot lichtassistent.

De nieuwe Toyota RAV4 2WD staat vanaf 19 januari 2019in de Nederlandse showrooms en de RAV4 AWD vanaf mei 2019. Rest nog het volledig overzicht met prijzen:

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: