Nieuwe Volkswagen Amarok krijgt hoogwaardig interieur inclusief comfortstoelen

Volkswagen heeft, nadat het eerder al bekendmaakte dat de nieuwe Amarok standaard voorzien wordt van een krachtige 3,0-liter TDI V6 dieselmotor, laten weten dat de pick-up de beschikking krijgt over een hoogwaardig interieur.

Belangrijke highlights in het interieur van de nieuwe Amarok zijn de nieuwe, optioneel verkrijgbare elektrisch verstelbare ergoComfort stoelen voor de bestuurder en voorpassagier. Deze 14-voudig instelbare stoelen kunnen op basis van individuele afmetingen worden afgesteld. De zithoogte en lengtepositie kunnen via een druk op een knop worden aangepast.

Ook de breedte van de lendensteunen is instelbaar, evenals de hoek van de rugleuning en de zitting. De diepte van de stoel is handmatig instelbaar. Deze ergoComfort stoelen zijn inmiddels gecertificeerd met het AGR-label van de Aktion Gesunder Rücken e.V, zoals Opel dat al langer heeft.

Het multifunctionele stuurwiel maakt het voor de bestuurder eenvoudig om de radio, telefoon of het multifunctionele beeldscherm te bedienen. De 8-traps automaat kan worden bediend via de nieuwe, optionele schakelpaddles achter het stuur, terwijl de frameloze binnenspiegel samen met het optionele Licht & Zicht Pakket het hoogwaardige karakter van het Amarok onderstrepen.

Volkswagen Amarok V6 TDI 3.0 2017 4-Motion pick-up 03

Bovenop de middenconsole, recht in het blikveld van de bestuurder, bevindt zich het infotainmentsysteem, voor een doordachte, ergonomische bediening. Dit infotainmentsysteem kan uitgerust worden met Car-Net diensten zoals App Connect en Guide & Inform. Via App Connect is het mogelijk om smartphone-apps via een USB-interface te integreren om ze vervolgens via het touchscreen van het infotainmentscherm te bedienen.

Guide & Inform breidt de mogelijkheden van het navigatiesysteem verder uit met actuele online informatieservices, waaronder realtime online verkeersinformatie. Het navigatiesysteem ‘Discover Media’ wordt standaard geleverd met DAB+ digitale radio.

Zowel het ‘Composition Media’ als ‘Discover Media’ infotainmentsysteem is voorzien van digitale stemversterking die de communicatie in de auto ondersteunt. De handsfree microfoon versterkt stemgeluiden, zodat de bestuurder de inzittenden achterin bijvoorbeeld niet langer hoeft aan te kijken of zijn stem hoeft te verheffen om zichzelf verstaanbaar te maken.

De passagiers achterin horen het stemgeluid van de bestuurder versterkt via de achterste luidsprekers. De ‘Park Pilot’ parkeerassistent zorgt samen met de ‘Rear View’ achteruitrijcamera voor extra gebruiksgemak en veiligheid.

Volkswagen Amarok V6 TDI 3.0 2017 4-Motion pick-up 04

De nieuwe pick-up van Volkswagen voelt zich zowel op gebaande als ongebaande paden uitstekend thuis, mede dankzij 4-Motion vierwielaandrijving, een maximumkoppel van 550 Newtonmeter en een vermogen van 165 kW/224 pk van de sterkste versie van de 3.0 TDI- motor. Hij kan een topsnelheid van 193 km/h bereiken en accelereert dan van 0-100 km/h in slechts 7,9 seconden.

De nieuwe Amarok arriveert in het vierde kwartaal van 2016 in de showroom. De prijzen en specificaties worden later dit jaar bekend gemaakt.

Volkswagen Amarok V6 TDI 3.0 2017 4-Motion pick-up 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: