Nieuwe Volkswagen Golf 7 Variant is officieel, 3,3L/100km en 87 gram CO2

Na de GTI en GTD introduceert Volkswagen tijdens de AutoSalon in Genève nu officieel de Golf 7 Variant. De nieuwe Golf Variant deelt z’n techniek uiteraard met de al eerder geïntroduceerde hatback maar is 30,7 centimeter langer en beschikt over een bagageruimte van 605 liter. Dat is 20% meer dan bij de vorige editie en bijna Passat niveau. Wordt de achterbank neergeklapt dan ontstaat zelfs een bagageruimte van 1.620 liter, dit was 1.495 liter.

Der neue Volkswagen Golf Variant TDI BlueMotion

Mocht je vaak naar de Ikea of Praxis gaan dan is het goed om te weten dat de laadlengte met de achterbank in normale positie 1,06 meter en de maximale laadbreedte 1,03 meter bedraagt. De tilhoogte is slechts 63 cm en de laadvloer is maximaal 1 meter 83 lang. Andere praktische details: de hoogte van de laadvloer is instelbaar en het afdekzeil plus bagagenet passen onder de laadvloer.

Der neue Volkswagen Golf Variant TDI BlueMotion

Vanaf de marktintroductie zijn er zeven motoren leverbaar. Deze motoren zijn uiteraard allemaal voorzien van een turbo. Op benzinegebied is er keuze uit de 1.2 TSI met 85 en 105Pk met een opgegeven gemiddeld verbruik van 5,1 l/100 km. Daarnaast is er nog keuze uit twee 1.4 TSI versies met naar keuze 122 of 140Pk.

Der neue Volkswagen Golf Variant

Op dieselgebied is er keuze uit een 1.6 TDI, goed voor 105 of 110Pk en de 2.0 TDI met 150Pk. De 110Pk sterke 1.6 TDI is leverbaar als BlueMotion versie en heeft dan een verbruik van slechts 3,3 liter per 100 kilometer. Met een nu vastgestelde CO2 uitstoot van slechts 87 gram per kilometer kun je er vanuit gaan dat dit model ook in de 14% bijtellingsklasse z’n intrede doet. Alle motoren beschikken standaard over een handgeschakelde 6-bak; een DSG-automaat met dubbele koppeling is in de meeste gevallen optioneel te verkrijgen, net als 4Motion-vielaandrijving overigens. Deze laatste optie is echter alleen voorbehouden aan de 105 of 150Pk sterke diesels.

Der neue Volkswagen Golf Variant

Standaard beschikt de Golf 7 variant onder meer over zeven airbags, elektrisch bedienbare ramen en spiegels, airco, elektronisch sperdifferentieel, radio Composition Touch,  bandenspanningsmeter, vanuit laadruimte neerklapbare achterbank (40:60), elektronische handrem met autohold en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening.

Der neue Volkswagen Golf Variant

Een ander nieuwtje is dat de nieuwe Variant vanaf nu niet meer in Mexico maar in Duitsland geproduceerd wordt, wat zich volgens Volkswagen zou moeten vertalen in kortere levertijden dan voorheen. De Golf 7 Variant staat vanaf de zomer in de showroom.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: