Nieuwe Volkswagen Golf R: sterkste en snelste met 320pk en 270 km/h

Volkswagen presenteert vandaag de sterkste en snelste in serie geproduceerde Golf ooit en wel in de vorm van de vierde generatie R, die gebaseerd is op de achtste generatie van het succesmodel uit Wolfsburg. Snap je het nog?

De nieuwe Golf R heeft een aandrijflijn met een 235 kW/320 pk sterke 2.0 TSI turbo-benzinemotor, een zeventraps DSG-transmissie en 4-Motion vierwielaandrijving met R-Performance Torque Vectoring (eindelijk!).

De Golf R accelereert daarmee in 4,7 seconden van 0-100 km/h en met het optionele R-Performance pakket klokt hij een topsnelheid van 270 km/h. Dankzij de speciale Drift- en ‘Nürburgring’-rijstanden is dynamiek bovendien op afroep beschikbaar.

Het front bestaat uit een R-voorbumper met splitter, grote luchtinlaten en zijdelingse luchtgeleiders. Een andere highlight is de blauwe strip bovenin de grille. Zodra de motor wordt gestart, fungeert deze dankzij LED-technologie als dagrijverlichting.

En profil vallen de specifieke dorpels en matchromen buitenspiegels op. Bij het openen en sluiten van de deuren projecteren de spiegels het R-logo op de grond. 18”-inch ‘Jerez’ lichtmetalen velgen zijn standaard, optioneel zijn de afgebeelde 19”-inch exemplaren leverbaar die een must zijn bij de aanschaf.

Ook bij eerdere artikelen schreef ik ’t namelijk al, de Golf 8 smoelt pas een beetje leuk uit met 19”-inch velgen.

Daar is zelfs een speciale bandenset met semi-slicks voor circuitgebruik voor leverbaar. In de achterbumper is een diffuser in hoogglans zwart geïntegreerd waarin dubbele verchroomde uitlaatpijpen zijn opgenomen. Optioneel is uiteraard ook weer een titanium Akrapovič-uitlaatsysteem beschikbaar. Dit zorgt voor een nog intensere sound en een gewichtsbesparing van 7 kilogram.

De Golf R heeft een 2.0 TSI van de vierde generatie, die goed is voor 235 kW/320 pk en een koppel van 420 Nm (beschikbaar tussen 2.100-5.350 tpm). De direct ingespoten motor met variabele kleptiming is door een zeer efficiënt warmtemanagement snel op temperatuur. Dit vermindert de interne weerstand en draagt bij aan gunstige verbruikscijfers.

De aandrijfkracht wordt via een zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling overgebracht op de vier aangedreven wielen. De verdeling van de aandrijfkracht tussen de voor- en achteras is variabel en dankzij R-Performance Torque Vectoring geldt dat ook voor de aandrijfkrachtverdeling tussen de twee wielen op de achteras. Hierdoor is bijvoorbeeld onderstuur te onderdrukken. Dat leidt tot een nog dynamischer weggedrag en dus maximaal rijplezier.

De Golf R heeft een 20 mm verlaagd sportonderstel met een multilink achteras. De afstemming ervan is speciaal voor de Golf R ontwikkeld. Zo laat het extra negatieve camber op de vooras hogere bochtsnelheden toe. Door de variabele overbrenging zorgt Progressive steering bij lage snelheden voor aangenaam licht sturen bij parkeren/manoeuvreren. Naarmate de snelheid en de stuuruitslag toenemen, wordt het gevoel juist directer.

De Vehicle Dynamics Manager coördineert met het oog op maximale dynamiek en stabiliteit de samenwerking van het XDS (elektronisch sperdifferentieel), de optionele, elektronisch geregelde schokdemping (DCC; individuele aansturing van de schokdempers) en de 4-Motion vierwielaandrijving. Door gerichte ingrepen van deze systemen wordt de neiging tot onderstuur en ‘rollen’ van de carrosserie bijvoorbeeld in de kiem gesmoord.

Met het optionele R-Performance-pakket is de Golf R goed voor een topsnelheid van 270 km/h (standaard: 250 km/h). In dit pakket zijn naast de rijstanden Comfort, Sport en Race ook de profielen Drift en Special inbegrepen.

‘Special’ staat ook bekend als de Nürburgring-stand. De relatief zachte onderstel-setup hiervan is namelijk perfect om het golvende de wegdek van de Nürburgring Nordschleife te kunnen volgen en het automatische terugschakelen van de DSG-transmissie gebeurt op basis van de remdruk.

Afhankelijk van de zijdelingse acceleratie en de snelheid waarmee het gaspedaal wordt losgelaten (fast-off) houdt de DSG-transmissie bovendien de ingeschakelde versnelling vast. In de Special-modus rondt de Golf R de 20,8 kilometer lange Nordschleife zo’n 17 seconden sneller dan zijn voorganger.

De Drift-modus maakt met een specifieke aandrijfkrachtverdeling drifts op circuits mogelijk. Om ervoor te zorgen dat deze modus alleen op een afgesloten circuit of terrein wordt ingeschakeld, vraagt het infotainmentsysteem om een bevestiging. Pas daarna wordt de driftmodus geactiveerd.

Ook het stabiliteitssysteem draagt bij aan dynamiek op maat. ESC Sport zorgt voor minder heftige ingrepen en in ESC off is het systeem uitgeschakeld. Dat neemt niet weg dat Front Assist en de uitwijkassistent het ESC in noodsituaties weer kunnen activeren.

Vóór heeft de Golf R 18”-inch remschijven. De elektromechanische bekrachtiging zorgt voor een perfect gevoel onder alle omstandigheden: harmonieus bij lage snelheden en ‘bijterig’ bij hoge snelheden. Dit speciale R-remsysteem is te herkennen aan de blauwe remklauwen met R-logo.

De nieuwe Golf R wordt standaard geleverd met de Digital Cockpit Pro, het volledig digitale instrumentarium en het Discover Media infotainmentsysteem met 10,0”-inch scherm, navigatie en voice control (stembediening). Als de auto wordt ontgrendeld, worden de inzittenden onthaald met een speciaal R-welkomstscherm.

De Digital Cockpit Pro heeft diverse weergavemogelijkheden, waaronder de unieke ‘Sport Skin’, waarbij een grote ronde toerenteller met R-logo letterlijk centraal staat. Ook de R-View met digitale 3D-weergave is nieuw. Opvallend hierbij is de horizontale toerenteller aan de bovenste rand van het display. Deze geeft het toerental in vakken van 0-8 weer. Dit correspondeert met toerentallen van 0-8.000.

Wanneer voor de DSG-transmissie de handmatige modus is geselecteerd, geeft dit display met ‘shift-lights’ overschakeladviezen. Deze bewijzen hun nut vooral bij circuitgebruik. In Special- en Drift-modus is de automatische opschakelfunctie namelijk altijd uitgeschakeld.

De Digital Cockpit Pro kan ook belangrijke gegevens als de turbodruk, de versnellingsbaktemperatuur, het actuele vermogen en koppel, de G-krachten en de verdeling van de aandrijfkracht weergeven. Uiteraard is ook een laptimer voor circuitgebruik inbegrepen.

De bestuurder en voorpassagier zitten in de nieuwe Golf R in sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. Het centrale gedeelte van het meubilair is bekleed met Sardegna-stof in zwart en blauw. De buitenzijde van de stoelen is bekleed met ArtVelours.

Optioneel is zwarte nappalederen bekleding met carbonlook-elementen en blauwe accenten leverbaar. Een andere blikvanger is het speciale multifunctionele, met leer beklede sportstuur met extra grote schakelpaddles. Het met blauwe stiksels afgewerkte stuur heeft een R-knop, die direct toegang geeft tot de verschillende rijprofielen. Door die knop extra stevig in te drukken, wordt het Race-profiel geactiveerd.

Andere features die wijzen op het speciale karakter zijn accenten in carbon-look op het dashboard, R-specifieke afwerkingsaccenten in de deuren, edelstalen pedalen, een zwarte dakhemel, achtergrondverlichting (30 kleuren) en vloermatten met R-logo.

De Golf R is er niet alleen in de R-kleur Lapiz Blauw Metallic, maar ook in Pure White of Deep Black pareleffect. Evenals andere Volkswagens wordt hij geleverd met 4 jaar garantie (2 jaar fabriek, 2 jaar door de importeur).

De nieuwe Volkswagen Golf R is vanaf december bestelbaar. De levering start begin 2021.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: