Nieuwe Volkswagen Golf: vanaf 26 mille en met 4 jaar garantie

Volkswagen heeft de eerste uitvoeringen van de nieuwe Golf van een prijs voorzien en het lijkt er sterk op dat ze daarbij een beetje in de richting van de Koreanen hebben gekeken. Elke nieuwe Golf wordt namelijk standaard voortaan geleverd met 4 jaar garantie.

Nu zou je kunnen zeggen dat ze nog lang niet in de buurt komen van de 7 jaar die sommige merken bieden, maar de marketingmensen van VW wijzen je er natuurlijk meteen fijntjes op dat het een verdubbeling is ten opzichte van het vorige model.

De achtste generatie is daarbij natuurlijk wel onmiskenbaar een Golf gebleven. Door de nieuwe indeling van het front, de LED-verlichting (standaard) en zijn langgerekte silhouet oogt hij dynamischer dan ooit. Het interieur heeft een grote verandering ondergaan.

Zo is de nieuwe Golf de eerste in z’n segment met standaard een volledig digitaal dashboard met grote schermen en de meeste fysieke knoppen zijn vervangen door touchscreens die door middel van haptische feedback (vibratie, beweging) communiceren met de berijder. We raden je aan om dat eerst even te proberen tijdens een proefrit voordat je ‘m koopt, want het grootste kritiekpunt aan deze Golf is precies het gemis aan die fysieke knoppen.

Verder biedt de nieuwe eSIM toegang tot een grote hoeveelheid online diensten van We Connect waardoor bijvoorbeeld het navigatiesysteem altijd is voorzien van de nieuwste kaartinformatie. De Golf 8 is de eerste Volkswagen die het niet alleen mogelijk maakt om achteraf technologieën te updaten, maar ze ook naderhand te upgraden (vanaf deze zomer). Zo zijn binnenkort bijvoorbeeld Adaptive Cruise Control, verkeerstekenherkenning, het navigatiesysteem, de wifi-hotspot of een grootlichtassistent achteraf te activeren.

De nieuwe Golf brengt een groot aantal assistentiesystemen uit hogere segmenten naar de ‘Golf-klasse’, waarvan er vele standaard zijn op elke uitvoering. Enkele voorbeelden zijn Lane Assist, Front Assist, Intersection Assist en het voorspellende Pedestrian Protection System.

Ook standaard op elke Golf: de innovatieve Car2X-technologie, waarmee relevante informatie in milliseconden kan worden uitgewisseld met andere voertuigen én de infrastructuur. Dankzij deze technologie kunnen Golf-bestuurders tijdig worden gewaarschuwd voor mogelijk gevaarlijke situaties als ongelukken, pechgevallen of wegwerkzaamheden.

De nieuwe Golf is leverbaar met een nieuwe generatie benzine- en dieselmotoren en slaat de brug naar emissievrij rijden met keuze uit maar liefst 5 geëlektrificeerde aandrijflijnen die in fases worden vrijgegeven (eTSI mild-hybrids en eHybrid plug-in hybrids).

Per vandaag zijn vier benzinevarianten (waaronder een eTSI mild hybrid met 48V-technologie en DSG-automaat) en twee dieselvarianten te bestellen. De 1.0 TSI driecilinder benzinemotor is er nu met 66 kW/90 pk of 81 kW/110 pk. De 1.5 TSI is er met 96 kW/130 pk (handbak) of als 110 kW/150 pk sterke eTSI Mild Hybrid (DSG).

De 2.0 TDI is per vandaag te bestellen met 85 kW/115 pk (handbak) of met 110 kW/150 pk in combinatie met de DSG-automaat. Deze eerste uitvoeringen van de nieuwe Golf leveren hun hoge prestaties tegen een extra laag verbruik en een lage CO2-uitstoot die, afhankelijk van de uitvoering, varieert van 91 tot 110 gram per kilometer. De overige versies, waaronder twee plug-in hybriden, de GTI én R, komen nog dit jaar beschikbaar.

De Golf is nu te bestellen in vier verschillende uitvoeringen. De standaarduitrusting is in alle gevallen uitgebreid. Bovenop de eerder genoemde assistentiesystemen en de Digital Cockpit beschikt de Golf standaard ook over LED voor- en achterlichten, App-Connect, een multifunctioneel stuurwiel, Climatronic airco en het Composition Media infotainmentsysteem met kleuren-touchscherm.

De Life biedt daarboven onder meer Park Distance Control rondom, Adaptive Cruise Control, een draadloze telefoonlader, regelbare sfeerverlichting en 16”-inch lichtmetalen ‘Norfolk’ velgen. De Life Business biedt veel extra’s, waaronder een 14-voudig (elektrisch) verstelbare ErgoActive bestuurdersstoel met massagefunctie, Park Assist, Discover Pro navigatie, LED ‘plus’ koplampen, draadloze App-Connect, Side Assist, Travel Assist en verkeerstekenherkenning.

De gedistingeerde Style biedt bovenop de Life ondermeer een 3-zone Air Care Climatronic, een 14-voudig (elektrisch) verstelbare ErgoActive bestuurdersstoel met massagefunctie, LED ‘plus’ koplampen, Travel Assist, een licht/-regensensor en 17”-inch lichtmetaal.

De eerste uitvoeringen van de nieuwe Golf arriveren medio maart in Nederland. De prijzen variëren van € 25.995,- voor de 66 kW/90 pk sterke Golf 1.0 TSI tot € 42.030,- voor de 2.0 TDI DSG Style met 110 kW/150 pk. De prijzen en specificaties van de overige uitvoeringen worden in aanloop naar hun introductie bekendgemaakt.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: