Nieuwe Volkswagen Transporter leverbaar vanaf 18 mille

Volkswagen heeft vandaag bekend gemaakt dat de nieuwe Transporter als gesloten bestelwagen leverbaar is vanaf 17.900,-. Hij is daarmee voordeliger dan zijn voorganger. Bovendien is de standaarduitrusting completer en is het verbruik ook nog eens gedaald dankzij de nieuwe 2.0 TDI Euro 6-motoren.

De Kombi staat vanaf 21.900,- euro op het erf. De Pick-up is leverbaar vanaf exact 21.000,- euro, de versie met Dubbele Cabine vanaf 27.800,- euro en als chassis voor opbouw levert Volkswagen de Transporter vanaf 19.400,- euro.

Nog completer
Vergeleken met zijn voorganger is de uitrusting van de Transporter fors uitgebreid. Standaard zijn nu innovatieve veiligheidssystemen als vermoeidheidsherkenning en Multi Collision Brake, dat voorkomt dat de auto ‘doorschiet’ na een aanrijding.

Ook standaard zijn hill hold voor eenvoudig wegrijden op (steile) hellingen, het start-/stop-systeem, elektrische bediening van ramen en spiegels, radiovoorbereiding en centrale vergrendeling met afstandsbediening.

03-Volkswagen-Transporter-interieur

Altijd maatwerk
De nieuwe Transporter is er op volgorde van luxe als Trendline, Comfortline en Highline. In de introductieperiode zijn het Climatic-pakket met automatische airco en het Navigatiepakket extra scherp geprijsd. Interessante nieuwe opties zijn onder meer de grootlichtassistent, LED-koplampen en –achterlichten, Adaptieve Cruise Control, Front Assist Noodremassistent en de Rear View achteruitrijcamera.

Nieuwste generatie motoren
De nieuwe Transporter is verkrijgbaar met nieuwe Euro 6-motoren. De 2.0 TDI met standaard verbruiksverlagende BlueMotion Technology is er in vier vermogensvarianten: van 62kW/84Pk tot 150kW/204Pk. De Transporter is er ook met 2.0 TDI Euro 5-motoren met standaard BlueMotion Technology.

Al 65 jaar betaalbaar werkpaard
De Volkswagen Transporter kwam in 1950 op de markt naar een idee van de Nederlandse Volkswagen-importeur Ben Pon sr. De bus kende toen een vanaf-prijs van 5.125,- gulden, oftwel 2.330,- euro. Gerekend naar het prijspeil van 2015 zou dit neerkomen op iets meer dan 20.000,- euro.

De zesde generatie Transporter staat medio juli in de showroom, maar is nu al te bestellen.

01-Volkswagen-Transporter

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: