Nieuwe wereldwijde brandstofverbruiksmeetmethode is bijna klaar

De ontwikkeling van een nieuwe brandstofverbruiksmeetmethode voor auto’s verloopt voorspoedig volgens de Telegraaf.

Begin deze maand vond er in Japan overleg plaats over de zogeheten ‘World-Harmonized Light-duty Test Protocol’ (WLTP) meetmethode. Die moet de veel bekritiseerde New European Driving Cycle (NEDC) gaan vervangen.

De ontwikkeling van de WLTP-meetmethode is een lastig proces en vindt plaats onder de vlag van de Verenigde Naties. De afgelopen jaren wordt er achter de schermen door verschillende experts en instanties gewerkt aan het vaststellen van eisen waaraan de nieuwe methode moet voldoen. De Nederlander Iddo Riemersma, technisch expert van Transport & Environment (T&E), is betrokken bij de ontwikkeling.

“Over twee weken moet het concept van de testprocedure klaar zijn”, zegt Riemersma. “In januari 2016 wordt er in Genève opnieuw vergaderd. Dan wordt er op een nog hoger niveau gesproken over de methode. Zo wordt alles stap voor stap uitgewerkt voordat de WLTP volgens plan in 2017 wordt overgenomen door overheden.”

Nissan Patrol Nismo V8 DIG 2016 04

Realistischer beeld
Volgens Riemersma maakt de nieuwe methode de totale testcylcus een stuk realistischer dan de huidige NEDC-meetmethode. “Grijze gebieden die de NEDC openliet, worden nu ingevuld en zaken worden duidelijker geformuleerd, zodat wetgeving niet anders geïnterpreteerd kan worden dan eigenlijk wordt bedoeld. Bij de huidige NEDC-test is de accu bij aanvang van de meting bijvoorbeeld volledig opgeladen zodat de dynamo niet direct aan de slag moet met een gunstiger verbruik als vervolg.

In de nieuwe regels van de nieuwe methode staat vast dat een accu niet volledig opgeladen mag zijn, want dat is hij in de praktijk ook niet. De dynamo moet dus meteen aan de slag, wat een realistischer beeld qua verbruik zal leveren. Ander trucje is dat fabrikanten trucjes toepassen om tot een lagere belasting te komen met als gevolg dat er met een lagere belasting wordt getest dan de auto eigenlijk zou moeten ondervinden.

Het is nu eenmaal zo dat hoe makkelijker een auto rolt, des te lager de CO2-uitstoot. Fabrikanten verzinnen van alles om te profiteren van deze test door bijvoorbeeld ook de wielen perfect uit te lijnen. In de nieuwe test is dat verboden.” Lees in ons artikel (hier) maar eens welke trucjes dat allemaal zijn...

Aandacht
De bedoeling is dat WLTP de verbruikswaarden door de hele meting (uitrolproef, testprocedure en cyclus) een stuk representatiever voor de praktijk gaat maken. Juist deze tekortkoming van de huidige test kwam afgelopen weken door dieselgate prominent in de aandacht te staan.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: