In Nijmegen is tweedehands auto het goedkoopst

Wil je in Nederland een tweedehands auto kopen, dan kun je het beste zoeken in Nijmegen en omgeving. Hier ben je gemiddeld 17% goedkoper uit voor een gebruikte auto dan in Breda, de duurste stad van Nederland.

Gekeken naar het aanbod, springt Almere eruit. Van de tien* onderzochte steden is deze stad de enige waar de Renault Megane de meest aangeboden auto is. In alle andere steden is dat de Volkswagen Golf.

Renault Megane.1

Dit blijkt uit onderzoek van AutoScout24 naar 200.000 gebruikte auto’s in de Nederlandse database. De gemiddelde prijs voor een tweedehands auto ligt in de tien grootste Nederlandse steden op 15.112,- euro, net iets meer dan 15 mille dus.

In Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Almere en Nijmegen is de autozoeker goedkoper uit. In Breda, Amsterdam, Groningen, Utrecht en Tilburg juist duurder.

Over het merk en model dat deze nieuwe auto moet hebben, zijn automobilisten in het hele land eensgezind. De meest gevraagde auto’s zijn in alle windstreken de Volkswagen Golf en de BMW 3-serie. De laatste vindt vooral gretig aftrek in de drie grootste steden van ons land. Het is echter niet een auto die tweedehands gemakkelijk te vinden is. Die match is voor de Volkswagen Golf: deze wordt zowel veel gevraagd als aangeboden.

BMW 3-serie GT Gran Turismo Sportline 318d zilver grijs 2014 010

“Het is interessant om te zien dat net zoals bijvoorbeeld bij huizenprijzen, ook de prijzen van auto’s in het hele land verschillen,” stelt Jurgen Vugts, directeur AutoScout24 Nederland.

“Mocht je de mogelijkheid hebben, dan kan het dus zeker lonen om een paar kilometer extra te rijden voor je nieuwe bolide. Binnen Brabant vind je bijvoorbeeld zowel de duurste als de op twee na goedkoopste stad van het land op een afstand van maar 60 kilometer.”

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: