Nissan brengt in September de GT-R Nismo op de Europese markt

Nissan laat in September de nieuwe GT-R in Nismo uitvoering los op de Europese markt. De speciaal op de Nordschleife van de Nürburgring onwikkelde topsporter beleeft z’n première in Geneve, begin Maart.

Nissan GT-R Nismo wit 2015 03

De Nismo is voorzien van dezelfde 3,8-liter V6 Bi-Turbo als in de normale GT-R, maar dan voorzien van 600Pk (+50Pk). Ook het koppel bedraagt natuurlijk iets meer dan bij de standaard versie, dat stijgt van 632 naar 653Nm. Dit alles komt voornamelijk voor rekening van de grotere turbolader zoals die ook in de GT3-raceuitvoering ingezet wordt.

Nissan GT-R Nismo wit 2015 05

Nieuwe veren en speciaal voor de Nismo ontwikkelde Bilstein-Damp-Tronic schokbrekers moeten zorgen voor meer grip en een voorspelbaarder weggedrag op de limiet. De bestuurder heeft daarbij de keuze uit een drietal programma’s, te weten Comfort, Normal en Racing, die laatste uiteraard vooral gericht op het circuit.

Tot slot zorgt een nieuw aero-pakket bij 300 km/h voor 100 kilogram meer neerwaartse en dat moet de auto minder ‘licht’ voor de bestuurder doen aanvoelen.

De prijs is nog niet bekend.

Nissan GT-R Nismo wit 2015 04 Nissan GT-R Nismo wit 2015 06 Nissan GT-R Nismo wit 2015 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: