Nissan frist Qashqai op, geen spoor van Apple Carplay of Android Auto

Nissan heeft vandaag op de Autosalon in Genève de nieuwe Qashqai onthuld. Het ontwerp is weer helemaal up to date, het interieur heeft een hoger kwaliteitsniveau en de prestaties zijn verbeterd.

Verder is de Qashqai de eerste Nissan die in Europa leverbaar is met ProPILOT, een systeem dat autonoom rijden op de snelweg mogelijk maakt.

ProPILOT kan het sturen, accelereren en remmen op een rijbaan van de snelweg overnemen. De nieuwe technologie biedt bestuurders meer zelfvertrouwen en meer veiligheid.

Verbeteringen in het interieur

De aantrekkingskracht van de nieuwe Qashqai is het meest zichtbaar in het interieur. Een verbeterde ergonomie, materialen van een hogere kwaliteit en geavanceerde technologie maken de Qashqai opnieuw tot een interessant alternatief in zijn klasse. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe top-uitvoering, Tekna+. Hiervan zijn de stoelen bekleed met zacht nappa-leer en luxe 3D-stiknaden.

Een andere innovatie is het D-vormige multifunctionele stuur met satijnchromen elementen. Het is voorzien van een vierweg keuzeknop waarmee de bestuurder de combimeter-display kan bedienen. Dit is intuïtiever, zodat de bestuurder zijn blik minder van de weg hoeft te halen.

Het NissanConnect infotainment-systeem, waaronder ook de DAB digitale radio en het satellietnavigatiesysteem vallen, is voorzien van een slimme, nieuwe gebruikersinterface.

Van Apple CarPlay of Android Auto is echter geen spoor te bekennen en als dat niet leverbaar blijkt dan is dat echt een gemiste kans.

Muziekfans zullen dan wel weer genieten van de volgende nieuwe optie: een premium audiosysteem van BOSE met zeven luidsprekers. Het biedt kopers een meer complete geluidservaring en de mogelijkheid om het luisteren te personaliseren.

Exterieurverbeteringen

Nissan heeft het uiterlijk flink opgefrist. Hiermee onderscheidt de Qashqai zich meer en heeft hij een meer premium uitstraling. De aanpassingen betreffen een compleet nieuw front waarin Nissans nieuwe V-motion grille de aandacht opeist.

De bumper en de motorkap zijn eveneens nieuw ontworpen. Verder is de voorkant getooid met nieuwe koplampen. Die zijn onder meer herkenbaar aan een groter onderscheid tussen de versies met halogeen- en die met LED-verlichting. Ook de boemerangvormige led-dagrijverlichting valt op.

Alle elementen van het aangepaste front dragen bij aan de premium uitstraling van de Qashqai, terwijl de toevoeging van adaptieve koplampen bijdraagt aan de veiligheid bij het rijden in het donker.

Ook van achteren gezien is de nieuwe Qashqai direct herkenbaar aan lichtunits die doen denken aan een boemerang. Ze zijn voorzien van een 3D-lens die de vormgeving accentueren.

Om de premium uitstraling van de nieuwe QASHQAI te benadrukken, heeft Nissan twee fraaie, nieuwe kleuren aan het palet toegevoegd: Vivid Blue (het exemplaar op de stand in Genève) en Chestnut Bronze.

Nieuwe lichtmetalen wielen, in diameter variërend van 17"- tot 19"-inch, completeren de uiterlijke vernieuwing.

Meer zelfvertrouwen

De Qashqai staat al sinds zijn verschijnen bekend als een auto met een stabiel en veilig rijgedrag. Deze eigenschappen zijn dankzij een aantal aanpassingen naar een nog hoger niveau getild. Ze betreffen het onderstel, de demping en de besturing die gezamenlijk voor nog meer verfijning zorgen.

Ook de passagiers van de nieuwe Qashqai krijgen een meer premium ervaring door de toepassing van nieuwe geluids- en trillingsdempende materialen en de toepassing van dikker glas. Die houden motorgeluid, bandengeluid en windgeruis effectief buiten het interieur.

Ondanks alle aanpassingen is de toonaangevende luchtweerstandscoëfficiënt van de Nissan Qashqai gehandhaafd op een Cw-waarde van 0,30.

Met een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km (voor de 1.5 dCi met 110 pk) blijft de Qashqai bovendien ook op het gebied van efficiency leidend in zijn segment. Al deze innovaties dragen bij aan lage exploitatiekosten. En dat is niet alleen interessant voor  de leasemaatschappijen.

Nieuwe technologie van Nissan Intelligent Mobility

Sinds zijn introductie in 2007 staat de Qashqai centraal in Nissans Intelligent Driving technologie. Met de nieuwe Qashqai zet Nissan op dit gebied opnieuw flinke stappen.

Zo breidt Nissan op de Qashqai Intelligent Emergency Braking uit met Pedestrian Recognition. Daarnaast is Rear Cross Traffic Alert, dat het risico op schade bij parkeermanoeuvres vermindert, voor het eerst op de Qashqai verkrijgbaar.

Uiteraard blijft de Qashqai leverbaar met systemen die hun bijdrage naar een fijner en veiliger rijgedrag al uitgebreid bewezen hebben, zoals Traffic Sign Recognition, Driver Attention Alert, Intelligent Park Assist, Intelligent Around View Monitor, Blind Spot Warning en Lane Departure Warning.

De vernieuwde Nissan Qashqai is vanaf eind van de zomer leverbaar. Binnenkort hebben we meer informatie voor je.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: