Nissan GT-R Nismo is officieel: de snelste Nissan ooit

Vandaag presenteert Nissan de allersnelste productieauto ooit van het merk, de GT-R in Nismo uitvoering.

Ten opzichte van de standaard GT-R groeit het vermogen van de 3,8-liter zescilinder met dubbele turbo van 545Pk tot maar liefst 600Pk met een bijbehorend koppel van 652Nm. Dit alles wordt bereikt door het optimaliseren van het in- en uitlaattraject en door de montage van grotere turbo’s.

Nissan GT-R Nismo Godzilla wit 2014 12

Verder weegt de GT-R Nismo bijna 65 kilogram minder dan de standaardversie en om echt snoeihard bochten te kunnen nemen is een speciaal onderstel voorzien van Bilstein-dempers van de partij.

Uiteraard is er ook veelvuldig gebruik gemaakt van koolstofvezel. Zo is aan de voorkant een frontsplitter van carbon te vinden en ook de achterspoiler is uit hetzelfde materiaal vervaardigd.

Nissan GT-R Nismo Godzilla wit 2014 16

Danzkij aerodynamische aanpassingen is de stabiliteit bij hoge snelheden beter gegarandeerd. Zo wordt bij 300 km/h nu 100 kilogram extra aan downforce gegenereerd.

Het belangrijkste gegeven, de prestaties, laat Nissan nog even achterwege. De verwachting is dat de 0-100 km/h uit ergens rond de 2,5 seconden uit zal komen.

Nissan GT-R Nismo Godzilla wit 2014 04

Met trots wordt echter wel alvast vermeld dat de Nismo-versie met het optionele Track Pack in 7:08.679 een rondje over de Nürburgring-Nordschleife volbrengt. Ruim 15 seconden sneller dan de normale versie. Waarvan akte.

De Nissan GT-R Nismo zal vanaf Februari volgend jaar in Japan leverbaar zijn en de verwachting is dat ‘ie rond de zomer ook naar Nederland komt.

Nissan GT-R Nismo Godzilla wit 2014 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: