Nissan kondigt Europese Note aan

De nieuwe Nissan Note werd vorig jaar zomer al in Japan voorgesteld, nu is het, na zeven jaar, ook in Europa tijd voor de vernieuwde versie.

Met trots kondigt Nissan aan dat de nieuwe Note voorzien kan worden van allerlei veiligheids-verhogende zaken die normaal alleen in het duurdere segment leverbaar zijn. Onder de noemer Safety Shield kan de Note desgewenst uitgerust worden met Around View Monitor, Blind Sport Warning, Lane Departure Warning en Moving Object Detection. Camera’s registeren continue wat er rondom de auto gebeurt en waarschuwen de bestuurder indien de zaken fout dreigen te gaan.

Nissan Note 2013 3

Nissan levert de Note in drie uitrustingsniveaus: Visia, Acenta en Tekna. Het accentueren van de sportieve looks van de nieuwe Note kan met het optionele Dynamic Pack. Dat pakket bestaat uit diverse, veelal zwart gelakte onderdelen en het nodige spoilerwerk. Standaard beschikt de Note over zes airbags, cruise control met een instelbare maximumsnelheid, variabel in te delen interieur met verschuifbare achterbank en uiteraard een start-stop systeem.

Nissan Note 2013 16

Onder de kap zijn dit keer louter 3-cilinder benzinemotoren te vinden. Instapper is de 1,2-liter met 80Pk en 110Nm koppel. Het verbruik bedraagt 4,7 liter bij een CO2 uitstoot van 109 gram. Iets meer pit heeft de 1.2 DIG-S. Deze is voorzien van een compressor en levert 98Pk en 142Nm koppel. Het verbruik bedraagt 4,3 liter per 100 kilometer en de CO2 uitstoot 99 gram per kilometer.

Dit betreft uiteraard de handgeschakelde versies. De 1.2 DIG-S is leverbaar met CVT automaat, dan bedraagt de uitstoot 109 gram.

De schoonste Note is echter de diesel versie. Deze beschikt over een 1,5-liter viercilinder met 90Pk en een verbruik van 3,6 liter. De CO2 uitstoot  bedraagt slechts 95 gram.

Volgende Maart staat de Europese Note in Genève, vanaf de herfst bij de dealers.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: