Nissan opent met gloednieuwe Pulsar aanval op de gevestigde orde

Vandaag presenteert Nissan eigenlijk uit het niets de Pulsar, een auto die gezien moet worden als de opvolger van de Almera die tot 2007 bij ons op de markt was.

Nissan Pulsar 2015 blauw paars c-segment 07

Toen verkondigde het merk dat het zichzelf niet sterk genoeg vond om het op te nemen tegen auto’s als de Ford Focus, Opel Astra, Seat Leon en Volkswagen Golf. Kennelijk is dat nu verleden tijd, de Pulsar moet vol de concurrentie met deze auto’s aangaan en doet dat met een scherpe prijs en zuinige motoren.

Nissan Pulsar 2015 blauw paars c-segment 09

De Pulsar heeft een lengte van 4,39 meter met een wielbasis van 2 meter 70. Nissan claimt daarmee over de langste wielbasis in het C-segment te beschikken en dat heeft volgens het merk ook gevolgen voor de binnenruimte.

Zo veel gevolgen zelfs dat de Pulsar op de achterbank ruimer zou zijn dan menig auto uit het hogere D-segment. De bagageruimte is met 380 liter keurig in lijn met de concurrentie.

Nissan Pulsar 2015 blauw paars c-segment 04

Onder de kap houdt Nissan het voorlopig simpel. Zo is er slechts keuze uit één diesel- en één benzinemotor. De diesel is een 1.5 dCI voorzien van 110Pk en een uitstoot van 95 gram CO2 per kilometer, helaas niet genoeg voor een bijtelling van 14%. Het blijft dus bij twintig procent voor de diesel. De benzineversie beschikt over de 1.2 Dig-T met een vermogen van 115Pk. Volgend jaar volgt nog een 1.6 Dig-T die er 190Pk uitperst.

Standaard is de Pulsar uiteraard voorzien van Nissan‘s  Safety Shield. Deze technologie bestaat onder andere uit Forward Emergency Braking, Moving Object Detection, Lane Departure Warning en Blind Spot Warning.

Foto’s van het interieur zijn er overigens nog niet. Die volgen zeer binnenkort.

Nissan Pulsar 2015 blauw paars c-segment 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: