Nissan Sport Sedan Concept is voorbode toekomstige Maxima

Natuurlijk gaan we hier géén grapjes over Maxima van Oranje maken en dat Koning Willem Alexander straks misschien zowel zakelijk als privé Maxima kan rijden, want dat zou ongepast zijn. En laten we eerlijk zijn, de voorbode van de nieuwe Maxima die Nissan in de vorm van deze oranje Sport Sedan Concept in Detroit presenteert, verdient beter.

Nissan Sport Sedan Concept Detroit oranje 2014 18

De Sport Sedan is de laatste concept in de studie-trilogie waarin de Friend-ME en de Resonance het spits afbeten. Deze conceptmodellen hebben alle drie Nissan’s nieuwe V-Motion grille als belangrijkste designkenmerk. Een kenmerk dat we inmiddels al terug kunnen zien in de nieuwe X-Trail en Qashqai.

Onder de kap is een zescilinder voorzien van drie en een halve liter te vinden die op dit moment in de huidige generatie Maxima te vinden is. Die generatie is overigens in Nederland niet leverbaar.

Nissan Sport Sedan Concept Detroit oranje 2014 21

Nissan heeft deze zescilinder uiteraard wat gemoderniseerd en onder handen genomen waardoor er nu meer dan 300Pk aan de achterwielen geleverd kan worden. Schakelen gebeurt middels een automatische CVT-versnellingsbak die bij het Japanse merk onder de naam X-Tronic dienst doet.

Nissan Sport Sedan Concept Detroit oranje 2014 32

Binnenin is een two tone-interieur te vinden dat voorzien is van een afgevlakt stuurwiel en het nodige metaal om de sportieve ambitie van een eventuele  toekomstige Maxima te onderstrepen. Rest nog één vraag aan WinLex en dat is hoeveel bijtelling een Maxima heeft.

Nissan Sport Sedan Concept Detroit oranje 2014 13

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: