Nissan vernieuwt X-Trail die meteen ook Qashqai+2 vervangt

Nissan presenteert tijdens de IAA de compleet vernieuwde X-Trail. De nieuwe generatie X-Trail komt in het eerste kwartaal van volgend jaar op de markt en zal dan niet alleen de huidige generatie vervangen, maar ook meteen de matig verkopende Qashqai+2.

Nissan X-trail rood wit brons zilver olijfgroen 2014 27

En dat is goed nieuws wat mij betreft, want deze X-Trail ziet er stukken beter uit dan die Qashqai+2. Het design is meer Europees georentieerd dan ooit, mede dankzij de combinatie van glooiende carrosserievormen en rechte lijnen.

Nissan X-trail rood wit brons zilver olijfgroen 2014 09

Nissan houdt de informatie over de motoren nog even voor zichzelf, maar zeker is in ieder geval dat de basisversies voorwielaandrijving krijgen. Een vierwielaandrijfsysteem dat schuil gaat onder de naam ALL Mode 4x4i wordt ook levebaar, net zoals een CVT-automatische transmissie.

Nissan X-trail rood wit brons zilver olijfgroen 2014 36

Ook de elektronica is weer helemaal bij de tijd, met zaken als Active Ride Control (intelligente elektronisch geregelde actieve schokdemping dm.v. roadscan), Active Engine Brake (met automaat toch remmen op de motor) en Active Trace Control (elektronisch geoptimaliseerde remkracht).

Respect Copyright!
%d bloggers like this: