Nissan viert een halve eeuw GT-R met nieuwe Nismo en 50th Anniversary Edition

Op de New York International Auto Show onthult Nissan de vierwielaangedreven coupé GT-R Nismo, die verder is verbeterd op het gebied van gewicht, aerodynamica en prestaties - samen met de Nissan GT-R 50th Anniversary Edition, waarmee de Japanse autofabrikant zijn lange traditie in de bouw van supersportwagens viert.

De GT-R Nismo onderscheidt zich als krachtigste vertegenwoordiger van de serie van zijn zustermodellen niet in de laatste plaats door het gebruik van het nodige koolstofvezel, dat is terug te vinden in de voor- en achterbumpers, de voorspatborden, de motorkap, het dak, de dorpelafdekkingen, de achterklep en de achterspoiler. Alle onderdelen zijn natuurlijk verbeterd op het gebied van gewicht, downforce en aerodynamica.

Alleen al voor wat betreft de aangepaste exterieurdelen kon ruim 10 kilogram aan gewicht worden bespaard, terwijl verdere upgrades en nieuwe componenten voor nog een extra gewichtsreductie van 20 kilogram zorgen. De voorspatborden lijken nu op die van de GT3 GT-R. Dankzij een nieuw procédé bestaat het koolstofvezeldak uit een bijzonder lichte en dichte stof.

De velgen van gesmeed aluminium in 20”-inch formaat zijn ook lichter dan voorheen. De nieuwe Dunlop-banden verhogen het contactoppervlak met elf procent dankzij een breder profiel en minder groeven. Die zijn overigens ontworpen om de feedback in bochten en bij het sturen te verbeteren en het rollen te verminderen. Wijzigingen aan de vering verhogen de stabiliteit in bochten en het rijcomfort. Dankzij dit alles moet de besturing nog gelijkmatiger en preciezer reageren volgens Nissan.

De 3,8-liter Bi-Turbo V6 wordt nog steeds met de hand gemonteerd door een Takumi-meester en levert nu 600 pk. Het exclusieve turboladerontwerp is overgenomen van de GT3-raceauto en heeft een gewijzigde turbinevorm en minder bladen, waardoor de doorstroming wordt geoptimaliseerd en de respons met 20 procent verbetert.

De herziene zesversnellingsbak met dubbele koppeling heeft een verbeterde modus voor sneller schakelen en een geoptimaliseerde versnellingskeuze, vooral bij het verlaten van de bocht. Een adaptieve regeling maakt het mogelijk het schakelgedrag aan te passen aan de voorkeur van de bestuurder en de respectieve rijomstandigheden.

De GT-R Nismo is voorzien van Brembo-keramische remschijven van 410 mm diameter voorin en 390 mm achterin, evenals sterke Brembo-remklauwen in lichtgele lak die bestand zijn tegen temperaturen van meer dan 1000 graden Celsius.

Het jubileummodel GT-R 50th Anniversary Edition wordt gepresenteerd in een lakwerk dat verwijst naar de succesvolle carrière van de sportwagen in de Japanse GP-serie. Voor het eerst sinds de GT-R R34 keert de Bayside (Wangan) Blue kleur met witte strepen terug.

Kenmerkend voor dit jubileummodel zijn het speciale ontwerp van het stuurwiel en de versnellingspook, het reliëf op de stoelen, een Alcantara hemelbekleding met getrapte naden en Alcantara zonnekleppen.

De 570 pk sterke 3,8-liter Bi-Turbo-V6 van deze versie is uitgerust met nieuwe turbo's die zijn ontworpen om de motorrespons bij lagere toerentallen te verbeteren. De reden hiervoor is een slijtvaste afdichting die de afstanden verkleint en de efficiëntie met vijf procent verhoogt. Een nieuwe titanium demper met gepolijste blauwe uitlaatpijpen garandeert het typische GT-R geluid.

De GT-R 50th Anniversary heeft ook een herziene versnellingsbak met zes versnellingen, dubbele koppeling en een geoptimaliseerde "R-stand". De elektronische veringscontrole is opnieuw afgesteld. Het sportstuurwiel is voorzien van schakelpeddels die het mogelijk maken om snel te schakelen, zelfs in het midden van een bocht. Beide GT-R modellen zijn tenslotte ook nog uitgerust met het geïntegreerde infotainment- en navigatiesysteem Nissan Connect.

Leave a reply