Nog een jaartje wachten op de nieuwe Toyota RAV4

Toyota heeft afgelopen week officieel het doek getrokken van de nieuwe RAV4. De nieuwe RAV4 blijft uiteraard trouw aan zijn erfgoed en staat als vijfde generatie voor het eerst op het modulaire Toyota New Global Architecture-platform (TNGA) met extra laag zwaartepunt.

Met een lengte van 4,600 mm is de SUV slechts iets langer dan de huidige generatie. De wielbasis is 30 mm langer terwijl de overhang vóór en achter juist korter zijn. Dit heeft volgens de Japanners geresulteerd in een comfortabeler en ruimer interieur.

Ook de bagageruimte nam toe. Voor extra flexibiliteit is de RAV4 uitgerust met neerklapbare stoelen achter, een dubbele laadvloer en bagagenetten. De breedte nam met 10 mm toe tot 1,855 mm.

Toyota levert de nieuwe RAV4 met keus uit twee TNGA-aandrijflijnen, beide krachtiger en efficiënter dan die van de huidige generatie. Een nieuwe hybride versie met 2,5-liter benzinemotor combineert een laag verbruik en een bescheiden CO2-uitstoot met meer power en een snellere respons.

De hybride versie is uniek in zijn klasse en zal naar verwachting een grote doelgroep aanspreken. De RAV4 wordt ook leverbaar met een nieuwe 2,0-liter benzinemotor, zowel handgeschakeld als automaat.

Toyota heeft de rijeigenschappen van de RAV4 verder aangescherpt en vooral verbeteringen doorgevoerd in het All Wheel Drive-systeem waarmee de RAV4 leverbaar is.

Toyota heeft voor de hybride versie een volledig nieuwe elektromotor ontwikkeld die slim gebruikmaakt van de kracht van het hybride systeem om ervoor te zorgen dat de tweede elektromotor de achterwielen aandrijft.

Dit heeft geresulteerd in meer koppel en minder energieverlies en draagt bij aan een lager verbruik en uitstekende terreineigenschappen onder verschillende omstandigheden. Het nieuwe mechanische All Wheel Drive-systeem van de RAV4 met 2,0-liter benzinemotor is nog geavanceerder geworden.

Eigenlijk weet je na het lezen van dit artikel nog steeds niks over Toyota’s nieuwste SUV, maar dat maken we binnenkort goed! Alhoewel, binnenkort is een rekbaar begrip, want de nieuwe RAV4 staat pas in het eerste kwartaal van 2019 bij dealer.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: