Nog een tandje scherper: Nissan GT-R modeljaar 2013

De 2013-versie van de Nissan GT-R is gearriveerd in Europa. Voor dit modeljaar heeft Nissan de gasrespons en het weggedrag verbeterd en is er meer stabiliteit op hoge snelheden gecreëerd.

De 550Pk sterke 3,8-liter twin-turbo V6-motor van de vernieuwde GT-R is zodanig aangepast dat de gasrespons in het midden- en hogetoerengebied is verbeterd.

Ook de afstelling van de schokdempers, vering en de stabilisatorstang voorin is aangepast. Het resultaat is meer stabiliteit op hoge snelheden, verbeterde tractie, een verfijnder weggedrag en meer rijbeleving. Al deze modificaties komen overigens voort uit uitvoerig geanalyseerde racetelemetrie, afkomstig uit de race-GT-R's die vorig jaar hebben deelgenomen aan de 24 Uur van de Nürburgring.

Zo neemt de acceleratie van 0 naar 100 km/h slechts 2,7 sec. in beslag. Precies, dat is géén typefout. Overigens is dit 0,1 seconden sneller dan het 2012 model.

De nieuwe versie is ook sneller op de Nürburgring Nordschleife. Eén van Nissans testrijders zette in de 2013-versie van de GT-R een rondetijd neer van 7 minuten en 19,1 seconden. Kazutoshi Mizuno, geestelijk vader van de GT-R, meldt echter dat een halve seconde is verloren door ander verkeer op de baan; de eigenlijke tijd is dus 7 minuten en 18,6 seconden, tegen de 7 minuten en 21 seconden die de vorige GT-R nog nodig had voor een rondje over de Nordschleife.

De Nissan GT-R voor modeljaar 2013 is per direct te bestellen.

%d bloggers like this: