Nog scherper: Hyundai kondigt i30 N Project C aan

Hyundai heeft speciaal voor Europa een gelimiteerde versie van de sterkste i30 N met 202 kW (275 pk) aangekondigd; de Project C. Door verschillende designupgrades en dynamische aanpassingen zou daarmee een nog opwindender rijbeleving worden gerealiseerd.

Tot de unieke specificaties van de i30 N Project C behoren met koolstofvezel versterkte kunststoffen (motorkap) en op de autosport geïnspireerde 19"-inch velgen. Hierdoor is de auto lichter dan de reguliere i30 N en reageert het model nog sneller op acties van de bestuurder. Ook de aerodynamische aanpassingen die Hyundai gedaan heeft, zorgen ervoor dat de rijbeleving achter het stuurwiel nog intenser is en verhogen het rijplezier.

Op de eerste foto’s is een gecamoufleerde i30 N Project C te zien met een oranje stickerdesign en een gestileerde hoofdletter C, geïnspireerd op Hyundai’s high-performance testcircuit ‘Area C’ bij het Namyang R&D-centre in Zuid-Korea. Dit is de spirituele thuishaven van de 'normale' i30 N, het eerste N-model van Hyundai.

De Hyundai i30 N Project C beleeft zijn werelddebuut op de Internationale Automobilausstellung (IAA), van 10 tot 22 september 2019 in Frankfurt. De productie is gelimiteerd tot 600 exemplaren die leverbaar worden op geselecteerde Europese markten. Hoeveel er daarvan naar de Benelux komen is nog niet bekend.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: