Nosejob: Kia frist zevenzits Carens op

De Kia Carens is nog geen drie jaar op de markt, maar toch voorziet het merk haar zevenzits MPV van een update.

Dankzij deze update kan de Carens, in de ogen van ondergetekende overigens één van de meest onderschatte auto’s in z’n segment, weer helemaal de concurrentie met auto’s als de nieuwe Opel Zafira, Volkswagen Touran en de Ford Grand C-Max aan.

Aan de buitenkant heeft de designafdeling zich zeg maar gerust nogal ingehouden door alleen te gaan voor een nosejob in de vorm van een aangepaste grille inclusief nieuwe onderbumper, aangepaste achterlichten, een nieuw kleurtje en wat setjes nieuwe velgen in de maten 16”-, 17”- en 18”-inch.

Onder de kap blijft alles bij hetzelfde, maar op veiligheidsgebied zijn voortaan zaken als een dode hoek-detectie, een waarschuwing voor kruisend verkeer achter en verkeersbordherkenning van de partij. Het HMI-infotainmentsysteem met 7”- tot 8”-inch groot beeldscherm, afhankelijk van het uitrustingsniveau, is voortaan geschikt voor Apple Carplay en Android Auto.

De vernieuwde Carens staat uiteraard te shinen begin volgende maand tijdens de AutoSalon van Parijs en meteen daarna kun je ‘m al bestellen. De prijzen zullen naar verwachting niet veel afwijken van de huidige prijzen.

Enhanced 2017 Kia Carens_Interior. Enhanced 2017 Kia Carens_Interior.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: