Novitec: de Ferrari 488 Pista zoals 'ie had moeten zijn

Dankzij de recente aankondigingen van de F8 Tributo én de SF90 is de Ferrari 488 Pista eigenlijk al een beetje vergeten. Iets wat ondergetekende overigens goed kan begrijpen, want voor mij was de Pista net even een tikje te simpel en in vergelijking met de normale 488 eens stukje te braaf.

Gelukkig zijn er meer mensen die er zo over denken, want afgelopen week presenteerde de Duitse tuner Novitec hun interpretatie van de Pista en die mag er wat mij betreft zijn!. Waar de Pista af fabriek geleverd wordt met de 720 pk sterke variant van Ferrari’s prijswinnende 3,9-liter V8, regelt Novitec er 82pk bij voor je.

Het vermogen van de Pista komt daarmee uit op 802pk terwijl het koppel stijgt van 770 Nm naar maar liefst 898 Nm. Als gevolg daarvan knal je in slechts 2,7 seconden naar de 100 km/h, wat bijna twee tienden sneller is dan een normale Pista.

De topsnelheid komt uit op 345 km/h en volgens de tuner zijn al deze zaken het resultaat van een aangepaste ‘engine mapping’, waarbij vooral de waardes van de brandstofinjectie en de druklimiet van de turbo’s zijn aangepast.

Novitec voorziet je verder graag van een aerodynamica-pakket, wat bestaat uit de nodige onderdelen van koolstof waaronder een nieuwe voorspoiler ter verbetering van de luchtweerstand. De afgebeelde velgen zijn van Vossen en staan de Pista voorbeeldig, je kunt ze krijgen in 20”-, 21”- of zelfs 22”-inch. Die laatste heb je alleen nodig als je ergens anders moet compenseren zullen we maar zeggen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: