Novitec maakt Ferrari 812 Superfast 2,11 meter breed

Je hebt Novitec hier al vaker op deze site voorbij zien komen en de creaties die deze tuner gemaakt heeft zijn op z’n zachtst gezegd niet altijd even elegant. Neem deze F12 Berlinetta maar als voorbeeld.

En kijken naar de foto's van z'n spirituele opvolger, de Ferrari 812 Superfast, is dat ook nu weer het geval. Gelukkig heeft de tuner speciaal voor de meest extreme creaties het N-Largo label in het level geroepen, waarmee de naam Novitec voor de nog elegantere creaties (zoals deze) kan worden gebruikt.

Goed, de eer is dus vandaag aan de Ferrari 812 Superfast N-Largo, die voor de gelegenheid is voorzien van een bodykit die volledig uit koolstofvezel is vervaardigd. Naast het uiterlijk heeft die overigens ook een aerodynamische functie, maar dat valt natuurlijk niemand op.

Wat wel meteen opvalt is de enorme achterkant van de Superfast die voortaan 2 meter een 11 centimeter breed is. Jawel dat lees je goed, Novitec maakt de 812 dus veertien centimeter breder ten opzichte van de standaard versie die al bijna niet in je garage past.

Uiteraard gaat de bodykit samen met een nieuwe velgenset van Vossen. De meet 21″-inch aan de voorzijde en zoals tegenwoordig al gebruikelijk is een maatje groter (22″-inch) aan de achterzijde. Daarnaast is de Italiaan voorzien van een nog sportiever en met 35 millimeter verlaagd onderstel.

Tenlotte zorgt Novitec ook nog voor een nieuw uitlaatsysteem dat geïnspireerd is op de uitlaten van de huidige generatie Formule 1-wagens en wat extra vermogen. De 800pk sterke twaalfcilinder in het vooronder krijgt de beschikking over 40pk extra. De prestaties blijven daarmee echter gelijk. Dat betekent een topsnelheid van bijna 350 km/h en het afronden van de sprint naar de 100 km/h in in 2,8 seconden.

Naar de prijs hoef je niet te vragen, die is sowieso belachelijk.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: