Novitec neemt Maserati Ghibli technisch en uiterlijk onder handen

Nadat Novitec al eerder de laatste generatie van de Quattroporte onder handen had genomen, was het natuurlijk wachten op een aangepaste Ghibli.

Optisch blijven de zaken dit keer bescheiden, terwijl er onderhuids ook nog wat te melden valt. Typisch gevalletje van die mij die maar als er toch een snelle chique zakensedan op de oprit moet staan.

Novitec Tridente Maserati Ghibli SQ4 diesel blauw 18

Aan de buitenkant vinden we enkele subtiele nieuwe onderdelen die in carbon zijn uitgevoerd, maar meest in het oog springen de nieuwe 22”-inch velgen die leverbaar zijn in het zilver, matzwart, titanium of zelfs gepolijst titanium. Samen met een aangepast onderstel en een setje kleverige Pirelli P Zero’s wordt de wegligging een stukje strakker, aldus Novitec.

Novitec Tridente Maserati Ghibli SQ4 diesel blauw 15

Op motorisch gebied valt er gelukkig ook nog wat te melden. Zo is de drieliter zescilinder diesel te voorzien van 47 paarden en 80Nm koppel extra.

Daarmee beschikt de Ghibli in dieseluitvoering dan over 322Pk en 680Nm trekkacht die dankzij de niet aangepaste automatische versnellingsbak met acht verzetten de achterwielen het nodige te voorduren geven. Dat is genoeg voor een sprint naar de 100 km/h in slechts 5,6 seconden en dat is zeven tienden sneller dan de standaard Ghibli.

De twinturbo-V6 benzine is daarnaast te voorzien van een nieuwe mapping voor de ECU om het vermogen wat op te krikken. De krachtigste benzinemotor krijgt er dankzij wat nieuwe software in totaal 66Pk en 90Nm bij. Dat brengt het vermogen op 476Pk en 640Nm trekkracht. Dat is voldoende om de vierwielaangedreven Ghibli de sprint naar de 100 km/h in slechts 4,4 seconden af te laten ronden.

Voor wat betreft de vermogens upgrades maakt Novitec gebruik van N-Tronic, wat inhoudt dat er ‘slechts’ een tijdelijke vermogensboost is en dus de levensduur van de motor ten goede moet komen.

Alle genoemde zaken zijn per direct te bestellen, over prijzen is nog niets bekend.

Novitec Tridente Maserati Ghibli SQ4 diesel blauw 06 Novitec Tridente Maserati Ghibli SQ4 diesel blauw 19 Novitec Tridente Maserati Ghibli SQ4 diesel blauw 05 Novitec Tridente Maserati Ghibli SQ4 diesel blauw 03

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: