Novitec Rosso neemt de Ferrari California T onder handen

Novitec Rosso, het onderdeel van de Novitec group dat zich bezig houdt met Ferrari, heeft dit keer de nieuwe California T onder handen genomen.

Naast de extra gele kleur is de voorbumper voorzien van een koolstofvezel lip, zijn de luchtinlaten voorzien van nieuwe roosters en op de openingen in het zijscherm prijken voortaan een aantal vinnen.

Novitec Rosso Ferrari California T geel 2016 18

Aan de achterkant is uiteraard een aangepaste diffuser te vinden, inclusief een nieuwe spoiler. Een nieuw setje velgen (voor 21”-inch, achter zelfs 22”-inch) maakt het plaatje compleet, ware het niet dat er ook nog een nieuwe verenset aan te pas komt die de California T 3,5 centimeter dichter op het asfalt legt.

Om ook nog thuis te kunnen komen is desgewenst een hydraulisch front-lift-systeem leverbaar, waarmee de neus van de auto zo’n 4 centimeter omhoog te brengen is. Goed voor de drempels in je woonwijk dus.

Onder de kap wordt het verhaal nog mooier, want aangezien de 3,8-liter V8 in de California voortaan voorzien is van een turbo is het een stuk makkelijker om extra vermogen te vinden.

 

Dat is Novitec gelukt, want dankzij het optimaliseren van de software in de ECU is er opeens 86Pk extra voorhanden. Het totale vermogen komt daarmee op 646Pk te liggen en het koppel neemt met 101Nm toe tot 856Nm. Daarmee is de sprint naar de 100 km/h in slechts 3,3 seconden af te ronden en bedraagt de topsnelheid 323 km/h.

Novitec Rosso Ferrari California T geel 2016 12

Aan het blok wordt overigens meteen ook een nieuw roestvrijstalen uitlaatsysteem gehangen dat voorzien is van bestuurbare vlinderkleppen. Afhankelijk van het feit of je nog vrienden met je buurman of buurvrouw wenst te blijven heb je dan een beschaafde bas of knetterhard racewagen geluid.

Prijzen zijn niet bekend.

Novitec Rosso Ferrari California T geel 2016 11 Novitec Rosso Ferrari California T geel 2016 31 Novitec Rosso Ferrari California T geel 2016 30 Novitec Rosso Ferrari California T geel 2016 22 Novitec Rosso Ferrari California T geel 2016 16 Novitec Rosso Ferrari California T geel 2016 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: