Novitec Torado maakt Lamborghini Aventador nog scherper

De Duitse tuner Novitec heeft een aantal “afdelingen”. Zo is er de Rosso tak die zich bezig houdt met het onder handen nemen van Ferrari’s, de Tridente tak doet dat voor Maserati’s en de Torado tak doet datzelfde kunstje maar dan met Lamborghini’s.

Novitec Torado Lamborghini Aventador carbon wit 02

Zo ook met de Aventador, die voor de gelegenheid door Novitec Torado voorzien wordt van een nieuwe achtervleugel, nieuwe front splitter en andere luchtinlaten.

Denk je dat dit model vanuit zichzelf al laag op het asfalt ligt dan heb je het mis. Novitec vindt dat best nog wat lager kan en verlaagt de Aventador met nog eens 3 centimeter.

Novitec Torado Lamborghini Aventador carbon wit 010

Dit keer aan de binnenkant ook een upgrade: de Zwisterse audiospecialist Revox zorgt voor een passend audiosysteem zodat je naast het geluid van de magistrale V12 ook een klassiek concert op kunt zetten.

Novitec Torado Lamborghini Aventador carbon wit 09

Over de twaalfcilinder gesproken, die krijgt dankzij aangepaste software en een nieuw uitlaatsysteem de beschikking over 748Pk. Een stijging van slechts 48Pk  ten opzichte van de serieversie, maar Novitec laat weten al te werken aan een bi-compressor-upgrade die ergens rond de 1.000Pk uit zou moeten komen.

Novitec Torado Lamborghini Aventador carbon wit 013

Tot slot maakt een nieuw setje velgen het geheel compleet. Aan de voorkant wordt 9Jx20 met 255/30 ZR 20 Pirelli P-Zero’s gemonteerd; achter 355/25 ZR 21.

De prijs van dit alles is niet bekend.

 

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: