Novitec vond Maserati GranCabrio een beetje tam

Met deze temperaturen heeft iedereen natuurlijk de zomer in z’n bol. Alle terrassen zitten dus weer vol en Novitec slaat op hol… Tot zover het proberen grappig te zijn.

De Italiaanse tuner Novitec, vooral bekend van hun onder handen genomen Ferrari’s, heeft namelijk ook een afdeling die zich bezig houdt met het aanpassen van Maserati’s.

Novitec Tridente Maserati GranCabrio GranTurismo 2013 zwart black 14

Laat nu toevallig deze afdeling, Novitec Tridente genaamd, nog ergens een compressor setje voor de GranCabrio hebben liggen. Voor € 23.900,- exclusief belastingen wordt die compressor ook nog eens gemonteerd met als resultaat ruim 206 extra peekaatjes. Dat is dus in één keer een Golf V GTI of BMW E30 M3 onder de motorkap erbij.

Novitec Tridente Maserati GranCabrio GranTurismo 2013 zwart black 11

Naast het monteren van de compressor helpen ook een nieuwe mapping van het motormanagement en grotere injectoren om het vermogen van de 440Pk sterke V8 te laten stijgen tot bijna 650Pk.

Daarmee knalt de mooiste Italiaanse cabriolet van het moment in slechts 3,9 seconden naar de 100 km/h. 200 km/h? Na 11,4 seconden. De topsnelheid bedraagt 305 km/h, maar om dat te testen raden we je toch echt aan om het dak dicht te doen.

Novitec Tridente Maserati GranCabrio GranTurismo 2013 zwart black 23

Verder leent de Tridente afdeling het nodige van de al eerder onder handen genomen GranTurismo. Zo kan ook bij de GranCabrio de rijhoogte met een druk op de knop 4 centimeter verhoogd worden, mochten er veel drempels op de weg naar het Zuiden liggen. Bij het bereiken van een snelheid van 80 km/h wordt de hoogte automatisch weer verlaagd.

Novitec Tridente Maserati GranCabrio GranTurismo 2013 zwart black 01

Verder monteert Novitec een setje carbonvelgen, voor 21”- en achter 22”-inch die respectievelijk slechts 9,9 en 13,5 kilogram wegen. Wat carbon spoilerwerk en een nieuwe sportuitlaat doen de rest.

Novitec Tridente Maserati GranCabrio GranTurismo 2013 zwart black 07

Respect Copyright!
%d bloggers like this: