Nu officieel: Mercedes Concept Coupé als voorbode van MLC

Beter goed gejat dan slecht bedacht moeten ze bij Mercedes gedacht hebben toen ze de Concept Coupé als grote concurrent voor de BMW X6 ontwikkelden.

Inmiddels heeft Mercedes officieel de eerste foto’s vrijgegeven van de auto die straks als MLC door het leven zal gaan en de nodige kopers van de BMW-showroom naar de Mercedes-dealer moet lokken.

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV

De MLC zal z’n basis delen met de ML-klasse en waar die auto nog de nodige off-road capaciteiten met zich mee brengt zal de MLC het eerste SUV-model worden waarbij Mercedes zich vooral op de on-road eigenschappen focust.

De bedoeling is dat de MLC een zeer dynamisch sturende SUV wordt en dat wil het merk voornamelijk bewijzen door de laatste technologische hoogstandjes op dat gebied in te zetten.

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV

Zo zijn onder andere Direct Steering, luchtvering, Active Curve System (om het ‘rollen’ van de carrosserie tegen te gaan) en vier verschillende rijmodi via het Dynamic Select Control systeem beschikbaar. Daarbij is er keuze uit Comfort, Sport, Sport Plus en Slippery voor natte, modder of sneeuwachtige ondergrond.

Deze keuze beïnvloedt niet alleen de directheid van de besturing, het karakter van de demping en de gaspedaalrespons, maar ook de kleur van het instrumentarium en het uitlaatgeluid.

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV

Technisch is er nog niet veel bekend maar volgens Mercedes is deze SUV bijna 5 meter lang, 2 meter breed en 1,75 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2 meter 96. Zeker is dat 4-Matic en de negentraps G-Tronic-automaat leverbaar zullen worden, net als het nieuwe 333 pk sterke V6 bi-turbo blok. Over verdere details hult het merk zich nog in stilzwijgen, behalve dat de velgen op de Concept 22”-inch groot zijn en 305/45 meten.

De introductie van de MLC vindt ergens volgend jaar plaats, we verwachten ‘m in Genève in Maart.

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV Mercedes-Benz Concept Coupé SUV Mercedes-Benz Concept Coupé SUV Mercedes-Benz Concept Coupé SUV Mercedes-Benz Concept Coupé SUV Mercedes-Benz Concept Coupé SUV Mercedes-Benz Concept Coupé SUV

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: