Nu officieel: strakke nieuwe Opel Zafira

Hij was uiteraard al gelekt, maar vandaag presenteert Opel officieel de bijgepunte Zafira. Sinds 1999 hebben de Duitsers al meer dan 2,7 miljoen Zafira's verkocht en dus is het merk er alles aan gelegen om ook van deze generatie een succes te maken.

Zoals je hieronder kunt lezen zien de zaken er op papier daarvoor absoluut niet slecht uit, maar in de vorm van de nieuwe Renault Scenic komt natuurlijk sterke concurrentie. De nieuwe Opel Zafira onderscheidt zich net als zijn voorganger met het inmiddels bekende Flex7-stoelsysteem.

Verder biedt de Zafira optioneel ergonomisch verantwoorde en AGR-gecertificeerde voorstoelen, een FlexFix-fietsendrager en het adaptieve FlexRide-onderstel.

De nieuwste generatie van Opels IntelliLink infotainmentsysteem (compatible met Apple CarPlay) en Opel OnStar (inclusief 4G/LTE Wi-Fi-Hotspot) zorgen dat de Zafira optimale connectiviteit biedt. Verder introduceert Opel LED-koplampen met dynamische bochtverlichting (AFL).

Opel Zafira facelift vernieuwde wit 2017 07

Sportief uiterlijk, luxueus interieur

Het dynamische design van de koplampen en de geheel nieuwe, sportiever ogende boven- en ondergrille kenmerken de nieuwe Opel Zafira. De koplampen en de grille vormen optisch één geheel. De strip met het Opel-logo sluit naadloos aan op de koplampen en benadrukt de breedte van de auto.

Verfijnde ‘double wing’ dagrijverlichting geeft de lichtunits een heel eigen signatuur. De positie van de wielen in de gespierd ogende wielkasten geven de nieuwe Opel Zafira een solide, sportief en dynamisch voorkomen.

Marc Adams, Vice-President van GM Europe Design, vult aan: “De voorzijde van de Zafira heeft dezelfde stijlkenmerken als de nieuwe Astra. De scherp gelijnde dagrijverlichting straalt verfijning uit, en dat geldt ook voor het interieur. Het instrumentarium is compleet nieuw ontworpen, helderder en duidelijker, met meer bedieningsgemak en verbeterde ergonomie.”

Het zicht op de weg is verbeterd doordat de touchscreen van het infotainmentsysteem lager in het dashboard is geïntegreerd; ook is het aantal knoppen gereduceerd. De bediening van de 7-inch touchscreen – gevat in een fraaie U-vormige omlijsting – doet denken aan die van tablets. Het nieuwe stuurwiel met de compact verpakte airbag, ziet er fraai uit en ligt fijn in de hand.

Opel biedt voor de nieuwe Zafira keus uit twee IntelliLink-systemen van de nieuwste generatie. Radio 4.0 IntelliLink integreert de functies van de smartphone en biedt ondersteuning voor Apple CarPlay. Navi 950 IntelliLink is vooral voor klanten die een geïntegreerd infotainment- en navigatiesysteem wensen.

Opel OnStar is ook beschikbaar in de nieuwe Zafira, inclusief Automatic Crash Response en talloze andere voorzieningen, zoals Destination Download (met Navi 950) en 4G/LTE Wi-Fi-hotspot , waarmee zeven apparaten online kunnen zijn, dus één voor elke inzittende.

Opel Zafira facelift vernieuwde wit 2017 12

Maatstaf voor veelzijdigheid; licht, ruim en rustig interieur

Net als in de vorige generaties van de Zafira kunnen de bestuurder en de passagier voorin zeer ontspannen reizen. Dat is te danken aan onder meer de ergonomische, zesvoudig verstelbare en AGR-gecertificeerde sportstoelen en het (optionele) multifunctionele FlexConsole-systeem.

Dit modulaire opbergsysteem omvat onder meer een grote opbergbox en bekerhouders, die over een rail verschuifbaar zijn. Daardoor is de grote ruimte tussen de voorstoelen – precies waar bergruimte het gemakkelijkst is – flexibel te gebruiken.

Passagiers op de tweede zitrij kunnen genieten van de optionele Lounge stoelopstelling. Met een slim mechanisme is de middelste zitplaats eenvoudig neer te klappen en te draaien, zodat die kan dienen als middenarmsteun voor de passagiers op de buitenste twee stoelen.

Die stoelen zijn ook naar achter en naar het midden te verschuiven voor optimale ruimte voor benen en schouders. De stoelen van de derde zitrij zijn neerklapbaar en verdwijnen dan onder de vlakke vloer van de bagageruimte.

Het gevoel van ruimte en comfort wordt nog sterker met de optionele panoramische voorruit in combinatie met een glazen dak. De voorruit reikt van de motorkap tot bijna aan de B-stijl. Het glazen dak sluit daarop aan en reikt helemaal tot de achterzijde van de nieuwe Zafira. Dat versterkt de lichte, ruime en aangename sfeer in de auto.

Opel Zafira facelift vernieuwde wit 2017 03

Slimme bergruimte

Met de derde zitrij neergeklapt kan de Zafira volgens de ISO 3832-norm al 710 liter bagage vervoeren en 1.810 liter als ook de tweede zitrij neergeklapt is. Verder biedt de nieuwe Zafira meer dan dertig opbergruimtes, inclusief de al genoemde FlexConsole. De optionele FlexFix-fietsendrager is een handige, praktische oplossing voor fietsliefhebbers.

Het geïntegreerde systeem schuift als een lade uit de achterbumper en kan tot vier fietsen dragen. De fietsendrager kan desgewenst ook kantelen, zodat de achterklep ook is te gebruiken als de FlexFix-drager is beladen.

Innovatief, veilig, dynamisch en aan te passen aan ieders wensen

De nieuwe LED-koplampen met dynamische bochtverlichting (AFL) passen het lichtpatroon automatisch aan de omstandigheden aan voor optimale verlichting, zonder tegenliggers te verblinden. Er zijn negen patronen, zoals: stadsverlichting, verlichting voor de buitengebieden, bochtverlichting, achteruitrijverlichting, een stationaire modus en een zogenoemde ‘toerist-modus’.

De nieuwe generatie van de Opel Eye-frontcamera speelt een belangrijke rol bij diverse assistentiesystemen, zoals High Beam Assist en Traffic Sign Assistant. Following Distance Indication (FDI) detecteert voorliggers en Forward Collision Alert geeft optische en geluidssignalen als de afstand tot de voorligger snel kleiner wordt. Lane Departure Warning is automatisch actief bij snelheden boven de 60 km/u en waarschuwt de bestuurder met een lampje in het dashboard en een geluidssignaal als hij onbedoeld de rijbaan dreigt te verlaten.

Opel Zafira facelift vernieuwde wit 2017 02

Twee andere voorzieningen in de Zafira verhogen het comfort: de Adaptive Cruise Control (ACC) en FlexRide. Met behulp van de radar achter de grille helpt Adaptive Cruise Control de bestuurder om de snelheid en de afstand tot de voorligger constant te houden. De bestuurder kan zowel de snelheid als de afstand instellen, in drie stappen: ver, medium en dichtbij.

Het adaptieve, elektromechanische FlexRide-onderstel past voortdurend de afstellingen aan aan de situatie, de rijstijl van de bestuurder en zijn persoonlijke voorkeuren. Zafira-kopers hebben een ruime keuze op het gebied van motoren, want Opel zet zijn strategie op dit vlak voort en biedt een volledig gamma aandrijflijnen aan voor de nieuwe Zafira. Met keuze uit benzine, diesel, LPG en CNG is de Opel Zafira uniek in zijn segment.

De prijzen volgen zeer binnenkort, bestellen kan ook snel aangezien de eerste uitleveringen al komende september plaatsvinden.

Opel Zafira facelift vernieuwde wit 2017 01 Opel Zafira facelift vernieuwde wit 2017 04 Opel Zafira facelift vernieuwde wit 2017 14 Opel Zafira facelift vernieuwde wit 2017 11 Opel Zafira facelift vernieuwde wit 2017 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: