Nu ook Mercedes E-klasse Coupé en Cabriolet facelift

Een week of drie geleden maakte Mercedes de facelift van de E-klasse sedan en T-model al bekend. Een omvangrijke facelift met een hoop nieuwe assistentie- en veiligheidssystemen, maar ook een compleet nieuw AMG-pakket.

Je kon er dus de klok op gelijk zetten dat ze niet heel veel later ook de informatie over de coupé en cabriolet zouden vrijgeven en dat is nu gebeurd. Voor deze twee varianten gelden overigens dezelfde vernieuwingen als voor bovengenoemde versies; alle technische informatie vind je dus hier.

Wat mij betreft is er maar één conclusie mogelijk: de facelift heeft de E-klasse heel veel goeds gedaan en mijn persoonlijke favoriet, de coupé, is een zeer elegante verschijning geworden. Je kunt ze ergens in Mei bij de dealer gaan bewonderen.

Nu is het wachten alleen nog op de gefacelifte E63 AMG die voor het eerst standaard over 4-Matic vierwielaandrijving zal beschikken en hiermee een geduchte concurrent van de Audi S6 zou moeten worden. Onderstaand filmpje geeft je daar alvast een opwarmertje voor.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: