Oben Ohne na 44 jaar: Mercedes S-klasse Cabriolet

De begeerde droomauto van de jaren zestig ontmoet de ster van de IAA 2015 in Frankfurt: de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet treedt in de voetsporen van de open S-Klasse (modelseries 111 en 112) uit de periode 1961 tot 1971. Een onmiskenbaar exclusief design, verfijnde kwaliteitsmaterialen in het interieur en state-of-the-art technologie van de S-Klasse kenmerken het concept van beide cabriolets.

“Na 44 jaar kunnen we weer een open variant aanbieden van de S Klasse. De nieuwe S-Klasse Cabriolet symboliseert de passie van Mercedes-Benz voor individuele en tijdloos-exclusieve mobiliteit, die wij delen met onze klanten”, aldus Ola Källenius, directielid van Daimler AG en verantwoordelijk voor Mercedes-Benz Cars Verkoop.

Mercedes S-klasse AMG Cabriolet S500 S63 2016 23

Met de nieuwe S-Klasse Cabriolet legt Mercedes-Benz de lat hoog om de meest comfortabele cabriolet ter wereld te bouwen. Als het aankomt op klimaatcomfort zorgen het doorontwikkelde automatische windschermsysteem AIRCAP, de hoofdruimteverwarming AIRSCARF, de verwarmde armsteunen, de stoelverwarming ook achterin, evenals de intelligente, volledig automatische klimaatregeling ervoor dat dit ook inderdaad het geval is.

De nieuwe S-Klasse Cabriolet leidt de lange en succesvolle traditie van Mercedes-Benz cabriolets in het luxe segment de toekomst in. Zelfs al in de jaren twintig combineerden de luxueuze cariolets uit Stuttgart de vrijheid van open autorijden met het comfort en de veiligheid van een Mercedes-Benz limousine.

Vanaf de na-oorlogse productiestart waren de topmodellen van Mercedes-Benz ook verkrijgbaar als uiterst exclusieve cabriolet. Hiertoe behoorden de 170 S (W 136) uit 1949, de 220 (W 187) uit 1951 en de 300 S (W 188) uit 1952.

Na de ‘Ponton’ cabriolets 220 S (W 180) en 220 SE (W 128), geproduceerd in de periode van 1956 tot 1960, werd in 1961 de 220 SE Cabriolet uit de modelserie W 111 gelanceerd. Een bijzonder elegante, open vierzitter, waarvan het design tot op de dag van vandaag als tijdloos wordt beschouwd.

Mercedes S-klasse AMG Cabriolet S500 S63 2016 35

In de productieperiode van tien jaar heeft Mercedes-Benz vijf verschillende modellen aangeboden in de modelseries 220 SE, 250 SE, 300 SE (W 112), 280 SE en, als topmodel, de achtcilinder 280 SE 3.5. In totaal zijn 7.013 eenheden van deze vijf cabrioletvarianten in Sindelfingen geproduceerd. Sindsdien was er geen open topmodel van Mercedes-Benz leverbaar in het luxe segment om die generatie op te volgen: het is de nieuwe SL uit de modelserie 107 daarentegen die de traditie van openrijden van het merk uit Stuttgart verder cultiveerde, maar dan als tweezitter.

De cabriolets van Mercedes-Benz behoren momenteel tot de meest gewilde oldtimers en de prijzen hebben zich dienovereenkomstig ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn de cabriolets uit de modelserie 111 waarvan de waarden worden vermeld in de erkende American Hagerty Insurance-catalogus.

De schatting voor een 280 SE 3.5 uit het laatste productiejaar, 1971, in conditie 2, is een waarde van rond de 290.000 US$. Tien jaar geleden was dat bedrag circa 115.000 US$. Maar dat is nog lang niet de top: zo werd bijvoorbeeld vorig jaar augustus door RM Auctions een zelfde type in uitstekende conditie geveild voor 429.000 US$.

Het laatste zescilinder 280 SE-model (1969) in dezelfde conditie wordt door Hagerty nu een waarde toegekend van 75.000 US$, terwijl dat tien jaar geleden nog 45.000 US$ was. Vroege 220 SE-modellen zitten op hetzelfde niveau, met een huidige waarde van zo’n 84.000 US$.

Mercedes S-klasse AMG Cabriolet S500 S63 2016 40

En nu is er dus na 44j jaar opnieuw een open S-Klasse, die vanaf december te bestellen is en waarvan de marktintroductie gepland staat voor het voorjaar van 2016, op tijd voor de volgende zomer dus.

De nieuwe S-Klasse Cabriolet is uitzonderlijk stijf van constructie. Innovatieve oplossingen als het schutbord naar de bagageruimte, gemaakt van aluminium en magnesium, maar ook de aluminium bodem achterin, verlagen het carrosseriegewicht tot dat van de S-Klasse Coupé.

Bij de standaard bescherming bij het over de kop slaan die zich achter de hoofdsteunen bevindt, worden voor het eerst niet alleen de actoren pyrotechnisch geactiveerd, maar worden ook de rolbeugels zelf in positie gebracht door een gasgenerator.

Mercedes maakt er aanspraak op de meest comfortabele cabriolet ter wereld te bouwen, Bentley kan dus wel inpakken met de Continental Convertible.

Als het aankomt op klimaatcomfort geven het doorontwikkelde automatische windschermsysteem AIRCAP, de hoofdruimteverwarming AIRSCARF, de verwarmde armsteunen, de stoelverwarming voor en achter plus de intelligente klimaatregeling de verzekering dat dit ook inderdaad het geval is.

In tegenstelling tot conventionele systemen wordt het klimaat volledig automatisch geregeld. Dat betekent, dat de bestuurder geen modus hoeft te selecteren voor een geopende of gesloten kap en het is evenmin noodzakelijk temperatuurinstellingen op te slaan voor deze rijomstandigheden.

Mercedes S-klasse AMG Cabriolet S500 S63 2016 26

De liefde voor het detail blijkt ook duidelijk uit het bagageruimteconcept: wanneer de stoffen kap geopend is, wordt hij weggevouwen in een deel van de bagageruimte.

De kap blijft gescheiden van de resterende bagageruimte door middel van een elektrisch bediende rollo die de kap omsluit. Dit gebeurt allemaal automatisch, zodat de bestuurder niet hoeft te stoppen voor handmatige bediening.

De afscheiding van de bagageruimte wordt niet geactiveerd wanneer deze volbeladen is. In dat geval kan bij gesloten kap de scheidingswand verdwijnen door een druk op de knop aan de binnenkant van het kofferdeksel, waardoor meer plaats voor bagage ontstaat. Daar komen nog bij het standaard elektro-hydraulisch, op afstand ontgrendelbare kofferdeksel en de doorlaadmogelijkheid naar het interieur.

Dynamisch profiel, grote klasse: het design

Aan de voorzijde springt de zwarte diamond grille met de Mercedes-Benz ster en zilverkleurige lamel met chroomaccenten er duidelijk uit. De motorkap draagt bij aan de dynamische look met zijn twee krachtige karakterlijnen. De opvallende voorbumper omvat grote luchtinlaten in het midden en opzij.

Het chromen sierdeel geeft de voorzijde een sportieve finishing touch. Het optionele led-Intelligent Light System etaleert de elegantie van de auto in een schitterende stijl met uitgelezen Swarovski-kristallen voor de richtingaanwijzers en het dagrijlicht.

Het design van de flanken van de S-Klasse Cabriolet laat een dynamisch coupé-profiel zien wanneer de stoffen kap gesloten is. Onderdelen van het flankdesign zijn de lage cabine, de naar achteren aflopende dropping lineen de volledig te openen zijruiten.

Mercedes S-klasse AMG Cabriolet S500 S63 2016 25

De kap bestaat uit meerdere lagen en onderstreept in gesloten toestand de klasse van de auto. De stoffen kap is leverbaar in zwart, donkerblauw, beige en donkerrood.

Via een schakelaar in de middenconsole kan de kap worden geopend en gesloten, tot een snelheid van 60 km/h. Het openen en sluiten neemt ongeveer 20 seconden in beslag. De kap wordt opgevouwen boven de zich automatisch uitklappende afscheiding in de bagageruimte.

De door Mercedes nieuw ontwikkelde kap werkt met een spanarm. Bij het sluiten ervan komt de daarvoor benodigde kracht van de spanarm voorbij het dode punt, de zogeheten 'overcentering'. Dit voorkomt dat er extra sloten nodig zijn op de kap, en dat strookt met de hoge designkwaliteit van de S-Klasse Cabriolet. Via de elektronische autosleutel kan het openen en sluiten van de kap ook van buitenaf gebeuren.

De achterzijde onderstreept de breedte van de auto met smalle led-achterlichten en een gespierde schouderpartij. De dichte kap met glazen ruit wordt harmonieus in de achterzijde geïntegreerd.

De opbergruimte voor de kap is voorzien van een chromen sierdeel. De achterbumper met inzetstuk in diffusorlook, twee zichtbare uitlaatsierstukken en een horizontaal chromen sierdeel geven het geheel een sportieve uitstraling.

 

De Mercedes-Benz ster is scharnierend opgehangen en dat dient verschillende functies: als handgreep voor het handmatig openen van het kofferdeksel en ook als afdekking van de achteruitrijcamera en de optionele 360° camera.

Binnenin pronkt de S-Klasse Cabriolet met zijn sportief-luxe designtaal, fraaie materialen en hoge kwaliteitsuitstraling. De zorgvuldig geselecteerde kleuren en materialen, alsmede de hoogwaardige bedieningselementen in metaal of chroomlook onderstrepen het exclusieve karakter van deze auto.

Om uitgebreide mogelijkheden voor individualisering te bieden is er keuze uit leder, nappaleder of designo nappaleder Exclusief plus zes verschillende kleurconcepten voor het interieur, zoals een maritiem geïnspireerde combinatie van diepzeeblauw en porselein. De materialen worden met de hoogste vorm van vakmanschap gemaakt en handmatig verwerkt.

Mercedes S-klasse AMG Cabriolet S500 S63 2016 16

Voorbeeldig weinig windgeruis

Met een Cw-waarde van 0,29 zet Mercedes-Benz als wereldkampioen aerodynamica met de S-Klasse Cabriolet een nieuwe standaard in dit segment.

De zeer goede luchtstroming is onder andere te danken aan het bodembekledingsconcept inclusief uitgebreide bekleding van motorcompartiment, hoofdbodem en achteras, de aerodynamisch geoptimaliseerde wielspoilers, de aerodynamisch gevormde buitenspiegels en de uitgebalanceerde krachtverdeling tussen voor- en achteras.

De S-Klasse Cabriolet biedt uitstekende geluidscijfers. Een drielaagse akoestische kap is standaard. De buitenste stoffen laag bevat waterafstotend butyl aan de binnenzijde, in tegenstelling tot de laag van neoprene die vroeger gebruikt werd.

Dit zorgt, samen met de verbeterde bekleding en de akoestisch geoptimaliseerde interieurhemel, voor minder geruis. De isolerende laag zorgt er ook voor dat het elegante silhouet van opzij niet wordt verstoord door van buitenaf zichtbare bogen.

Maatregelen aan de carrosserie, de afdichtingen van de portieren en de dubbele beglazing zijn ook van cruciaal belang voor het lage niveau van windgeruis in het interieur. Om die reden hebben de aerodynamica-ingenieurs zich ook terdege beziggehouden met zo weinig mogelijk tocht in de auto.

Mercedes S-klasse AMG Cabriolet S500 S63 2016 31

De nieuwe S-Klasse Cabriolet is optioneel leverbaar met het automatische windschermsysteem AIRCAP. Dit kan met een druk op de knop worden geactiveerd voor minder turbulentie in het interieur.

AIRCAP bestaat uit twee componenten: een windlamel met net in het dakframe dat 7 centimeter uitgeschoven kan worden, plus een eveneens uitschuifbaar windscherm achter de achterzitplaatsen, bolrond van vorm en afgewerkt met een rvs paneel.

De innovatieve diffusorribben onder de grille zijn een andere ontwikkeling geweest. Ze zorgen voor speciale turbulentie-effecten die het geluidsniveau verminderen. De windlamel is uitgevoerd in de carrosseriekleur van de S-Klasse Cabriolet.

Een andere optionele uitrusting is de hoofdruimteverwarming AIRSCARF. Deze breidt het cabrioseizoen uit doordat er langer comfortabel open gereden kan worden bij lage buitentemperaturen. Met dit gepatenteerde verwarmingssysteem wordt vanuit de hoofdsteunen warme lucht rond de schouders en nek van de bestuurder en voorpassagier geblazen.

Mercedes S-klasse AMG Cabriolet S500 S63 2016 28

THERMOTRONIC: bijzonder intelligente klimaatbeheersing

De nieuwe S-Klasse laat voor het eerst een intelligente klimaatregeling zien, die in de toekomst in alle open auto’s van Mercedes-Benz voor een ideaal klimaatcomfort gekoppeld aan maximaal bedieningsgemak zorgt.

De experts in airconditioning bij Mercedes‑Benz ontwikkelden nieuwe software, die op moderne ‘hardware-in-the-loop’ testbanken intensief werd getest, voordat het systeem in de klimaattunnel en tijdens testritten verder verfijnd werd.

Anders dan bij conventionele systemen wordt het klimaat volkomen automatisch geregeld. Dat betekent dat de bestuurder geen modus hoeft te kiezen voor dicht of open rijden, en het is ook niet nodig de instelling van de temperatuur op te slaan voor deze rijomstandigheden.

Een overlappende functie zorgt voor een onmerkbare overgang tussen open en dicht rijden (en vice versa). De cabrio profiteert hier van het geraffineerde klimaatregelingsconcept van de S-Klasse, dat bijvoorbeeld automatische regeling van elke luchtuitstroomopening mogelijk maakt.

De regeleenheid van de airconditioning maakt volledig deel uit van het netwerk en communiceert met tal van componenten in de auto. Alles bij elkaar zorgen twaalf sensoren en achttien schakelaars voor een optimaal klimaat onder alle omstandigheden. De sensoren houden niet alleen de binnen- en buitentemperatuur in de gaten, maar registreren ook zonnestraling.

Een sensor voor luchtkwaliteit en schadelijke gassen bewaakt continu de kwaliteit van de buitenlucht die naar binnen komt. Om te voorkomen dat de ruiten beslaan is er ook een dauwpuntsensor die de luchtvochtigheid op de voorruit meet.

Twee zonnesensoren op het dashboard en de hoedenplank zorgen ervoor dat de ventilatie en de temperatuur worden aangepast aan de ingestelde waarde, zodat er snel gereageerd wordt op verandering van zonnestraling.

Mercedes S-klasse AMG Cabriolet S500 S63 2016 19

Met twee klimaatzones en drie klimaatstanden (diffuus, medium of gefocust) zorgt de standaard automatische airconditioning THERMOTRONIC voor een aangenaam klimaat aan boord. De bestuurder en voorpassagier kunnen onafhankelijk van elkaar de temperatuur, luchtstroming en luchtverdeling regelen, evenals de temperatuur in de beenruimte in vijf trappen regelen.

De status van de kap beïnvloedt de luchtverdeling en de ventilate- en temperatuurregeling. De nieuwe THERMOTRONIC met intelligente klimaatregeling volgt de filosofie van Mercedes-Benz om meteen na het starten van de auto voor koele lucht te zorgen en vervolgens het klimaat in de auto zo onopvallend mogelijk te regelen.

Het optionele warmtecomfortpakket zorgt voor een nog betere warmtevoorziening. De armsteun op de middenconsole en de armleuningen in de portieren, alsmede het multifunctionele sportstuur kunnen – net als de stoelen – worden verwarmd.

De bestuurder en voorpassagier kunnen met een druk op de knop kiezen uit drie verschillende verwarmingsniveaus. Het AIR BALANCE-pakket, met ionisatie en parfumering maar ook met extra schone lucht door middel van een actieve-koolstoffilter, is eveneens leverbaar. PACIFIC MOOD is een nieuwe geur die exclusief voor de S-Klasse Cabrio leverbaar wordt.

Mercedes S-klasse AMG Cabriolet S500 S63 2016 05

Aandrijving, onderstel, actieve veiligheid

De V8-motor van de S 500 Cabriolet heeft een vermogen van 335kW (455Pk). De cilinderinhoud bedraagt 4663 cm3 en de motor produceert een maximumkoppel van 700Nm vanaf 1800 t/min.

In gecombineerde NEDC modus verbruikt de cabrio 8,5 liter benzine per 100 km, met CO2-emissies van 199 g/km. De innovatieve 9G-TRONIC negentraps automatische transmissie ondersteunt zowel een dynamische als een brandstofbesparende rijstijl.

De tweede en meteen sterkste krachtbron is de S63 AMG. Die heeft ook een V8-biturbo maar levert 585Pk en 900Nm trekkracht. Dat zie je meteen terug in de acceleratie naar 100 km/h; die duurt slechts 3,9 seconden.

De S-Klasse Cabriolet is standaard uitgerust met AIRMATIC semi-actieve luchtvering met traploze dempingsregeling. Dit systeem creëert een nieuwe norm als het gaat om afrolcomfort en rijstabiliteit. Het kan sportiever of juist comfortabeler worden ingesteld, in overeenstemming met ieders voorkeuren.

De vier-link vooras overtuigt met een hoog afrolcomfort en precieze reacties. Net als de S-Klasse Limousine en Coupé is de nieuwe Cabriolet leverbaar met tal van nieuwe assistentiesystemen die het rijden nog comfortabeler en veiliger maken.

Mercedes S-klasse AMG Cabriolet S500 S63 2016 08

Tot de Intelligent Drive-systemen behoren onder andere de PRE-SAFE-rem met voetgangersherkenning, DISTRONIC PLUS met stuurassistent en Stop&Go Pilot, Brake Assist System BAS PLUS met kruispuntassistent, actieve spoorassistent, adaptieve grootlichtassistent plus en nachtzichtassistent plus.

De standaard aanwezige COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS beschikt naast de waarschuwing bij geringe afstand en botsingsgevaar in combinatie met ADAPTIVE BRAKE, dat reeds vanaf 7 km/h bescherming tegen een botinsg biedt, over een extra functie: bij aanhoudend botsingsgevaar en uitblijvende reactie van de bestuurder kan het systeem autonoom remmen bij snelheden van meer dan 100 km/h, waardoor de ernst van de botsing met langzaam rijdende of stilstaande auto’s verminderd kan worden.

Bij snelheden tot ongeveer 50 km/h kan het systeem ook remmen voor stilstaande voertuigen, waarbij kop-staart botsingen bij snelheden tot circa 40 km/h vermeden kunnen worden.

Het preventieve inzittendenbeschermingssysteem PRE-SAFE is opgewaardeerd naar PRE‑SAFE PLUS. PRE-SAFE PLUS kan een dreigende kop-staartbotsing herkennen en achteropkomend verkeer waarschuwen door de noodknipperlichten met verhoogde frequentie te laten knipperen.

Bij aanhoudend botsingsgevaar kan het systeem de remmen van het stilstaande voertuig ‘op slot zetten’ voordat de kop-staartbotsing plaatsvindt en de PRE-SAFE-gordelspanners vlak voor de impact activeren. Daardoor wordt het risico op een whiplash verkleind, want de inzittenden worden in de best mogelijke positie gehouden.

Mercedes S-klasse AMG Cabriolet S500 S63 2016 13

Intelligent lichtgewicht design

Als zesde variant van de huidige S-Klasse is de nieuwe S-Klasse Cabriolet (lengte/breedte/hoogte: 5027/1899/1417 mm) een lid van ‘s werelds grootste familie van luxe modellen.

Meest nabije familielid is natuurlijk de S-Klasse Coupé, waarvan de Cabriolet ongeveer 60 procent van de carrosseriecomponenten leent. Een compleet nieuw kenmerk is de bodem achterin, voor het eerst vervaardigd van aluminium. Dit brengt het aandeel van dit lichtgewicht metaal in oppervlaktetermen naar ruim 50 procent in de totale intelligente mix van materialen.

Nieuwe componenten zijn de profielen over de lengteas van gegoten aluminium, gebaseerd op een technologie die ontwikkeld is voor de huidige SL. Met behulp van een kern bestaande uit zand wordt de langsdrager geproduceerd als een gesloten, gegoten geheel dat aan de binnenzijde hol is.

Daardoor kunnen tal van componenten in de langsdrager worden geïntegreerd, terwijl de wand niet overal even dik hoeft te zijn. Er is sprake van een functioneel ideaal design dat ook nog eens optimaal is qua gewicht.

Om de hoge functionele doelstellingen te halen (geluid, trillingen, duurzaamheid en crasheigenschappen), is de multifunctionele holte (vroeger de ruimte voor het reservewiel) in de carrosserie gelast.

Mercedes S-klasse AMG Cabriolet S500 S63 2016 11

Een ander opmerkelijk nieuw kenmerk is de wand achter de achterzitplaatsen, die dient om de carrosserie te versterken terwijl hij tegelijkertijd de langs pyrotechnische weg uitklappende rolbeugels ondersteunt en een doorlaadopening herbergt voor lange voorwerpen.

Deze achterwand bestaat uit aluminium secties waarvan de karakteristieke vorm heeft gezorgd voor de interne bijnaam ‘hockey goal’. Twee kale panelen, namelijk de magnesium achterwand en een afdekking uit aluminiumprofielen, zorgen voor een constructie met hoge stijfheid.

De achterwand is met twee extra grote delen van gegoten aluminium aan de zijwanden bevestigd. Er zijn ook nog tal van versterkingen in de bodem van de auto verwerkt ter verhoging van de stijfheid van de vierzits cabriolet.

Alles bij elkaar hebben de carrosserie-ingenieurs twee tegenstrijdige doelen bereikt: waar het gaat over torsiestijfheid bereikt de S-Klasse Cabriolet zelfs waarden die overeenkomen met die van de S-Klasse Coupé die vorig jaar geïntroduceerd werd, terwijl tegelijkertijd het gewicht van de carrosserie op hetzelfde peil bleef.

De gewichtsbesparende maatregelen omvatten ook vindingrijke oplossingen als de trillingsdemper, die gebruik maakt van de hydraulische pomp van de automatische kap, waarbij ongeveer 7 kg aan gewicht gespaard wordt.

 

Volledig pyrotechnische bescherming

Wanneer een dreigend risico op over de kop slaan van de auto wordt herkend, stuurt de airbagregeleenheid een signaal naar het beschermingssysteem bij het over de kop slaan.

Dit ontvouwt zich dan razendsnel achter de achterhoofdsteunen, hetgeen meehelpt het passagierscompartiment veilig te houden. De rolbeugels hebben geen veren, maar worden – voor het eerst in een Mercedes – uitgeklapt met gebruikmaking van een gasgenerator en pyrotechniek.

Dit is mogelijk gemaakt door de allernieuwste giersnelheidssensoren die, in tegenstelling tot de vorige sensoren met een kantelende kegel, verkeerde inschakeling ervan uitsluiten. Overeenkomstig de hoge designkwaliteit van de S-Klasse Cabriolet zijn er geen scheurlijnen te zien in de bekleding achter de achterhoofdsteunen.

Meer informatie heb je waarschijnlijk niet nodig, behalve de prijzen. Die volgen binnenkort.

Mercedes S-klasse AMG Cabriolet S500 S63 2016 32

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: