Ode aan de RS2 Avant uit 1994: Audi RS6 Avant Performance Nogaro Edition

Audi's voorliefde voor snelle stations begon om precies te zijn in 1994 toen het merk met de vier ringen samen met Porsche de, inmiddels legendarische, RS2 Avant op de markt bracht. Sinds die tijd is de portfolio van snelle stations flink uitgebreid met de RS3 Sportback, de RS4 Avant en de RS6 Avant.

De jaren beginnen echter vooral voor het laatstgenoemde model te tellen en dus wordt het tijd voor een liefst gelimiteerde ultieme versie. In dit geval de RS6 Performance Nogaro Blue Edition. Die naam is dan weer een verwijzing naar de kleur Nogaro Blue, de kleur die bij Audi een plaats in de wall of kleurenfame vergaarde op de RS2. Een truukje dat we overigens al zagen op de RS4, maar dat even terzijde.

Eén klein nadeeltje daarbij is echter dat huistuner ABT in de vorm van de tot 50 stuks gelimiteerde RS6-R al de ultieme RS6 op de markt heeft gebracht. Wat doe je dan? Precies, dan besluit je om dat model onder je eigen naam te gaan verkopen. Minus het stevige bodywerk, maar wel met alle technische en onderhuids aanpassingen aan de 4,0-liter V8.

Speciaal voor de gelegenheid werd dus de hulp van huistuner ABT ingeroepen om de toch al niet misselijke RS6 Performance te voorzien van wat extra dampf. In dit geval 100pk en 130nm, waarmee deze ultieme RS6 nu 705pk en 880Nm aan koppel in het vooronder heeft liggen. Daarmee rijdt je desgewenst door tot aan de 320 kilometer per uur. Of van Utrecht naar Rome in 4,5 uur of zoiets.

Mocht je interesse hebben, de RS6 Performance Nogaro Blue Edition is alleen bij onze Oosterburen verkrijgbaar en kost daar minimaal 124.000,- euro.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: