Oh Bentley Mulsanne, je was al niet mooi en nu ben je nog lelijker

Laten we dit artikel maar meteen beginnen met het statement dat over smaak niet te twisten valt. Dan hebben we dat meteen maar gezegd, want dat is zeker van toepassing op de facelift van de Mulsanne die Bentley vandaag aankondigde.

De Mulsanne is inmiddels alweer zeven jaar op de markt en dus in de ogen van de Britten toe aan een update. Om de levensduur van de limousine te vergroten krijgt het topmodel onder andere een compleet opnieuw ontworpen voorkant. Het gehele front, de zijschermen, de motorkap en de karakteristieke grille zijn allemaal opnieuw van de tekentafel gekomen.

Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 32

De aanpassingen springen direct in het oog, want de lichtunits bevatten nu LED-techniek en de grille is in de breedte liefst 8 cm toegenomen. Aan de achterzijde monteert de fabrikant voortaan grotere bumpers en nieuwe achterlichtunits met B(entley)-signatuur, die bovendien in het ventilatierooster in de flank is te vinden.

En laten we eerlijk zijn, die aanpassingen hebben niet echt geholpen. Ik begrijp sowieso niet waarom iemand nog überhaupt een Bentley koopt, als je kunt kiezen uit auto's als de Alpina B7, Audi S8 Plus, BMW M760Li of de Mercedes S63/S65 AMG. Die zijn allemaal vele malen goedkoper, eleganter en van het prijsverschil koop je een mooi appartement aan het Lago Maggiore. Of niet dan?

Onder het opgefriste koetswerk schuilt volgens de Telegraaf verder een opgewaardeerd interieur met een glazen keuzenhendel voor de achttrapsautomaat, nieuw gevormde stoelen, een ander infotainmentsysteem met opgefrist navigatiesysteem en een compleet nieuw touch screen van met een schermdiameter van 8"-inch.

Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 24

Het aantal comfortverhogende zaken neemt toe door de toevoeging van dodehoeksensoren en automatische grootlichtfunctie. Ter verbetering van het algehele rijcomfort komt Bentley met een, zoals de fabrikant het noemt, all-new chassis hardware.

De wielophanging is onder handen genomen, terwijl het onveranderde 512 pk sterke V8-motorblok met een cilinderinhoud van 6,75 liter voortaan in actieve motorsteunen hangt om minder trillingen voelbaar door te geven aan de inzittenden.

Nieuw in het assortiment is de EWB, wat staat voor Extended Wheelbase. De variant beschikt over een met 25 cm toegenomen wielbasis, die nu 3,52 meter bedraagt. Met de versie geeft Bentley gehoor aan de vraag naar een overvloed aan beenruimte in de toch al niet krap bemeten Mulsanne.

Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 19

Bentley monteert twee separate stoelen achterin die vergelijkbaar zijn met het meubilair in de First Class van een vliegmaatschappij, inclusief de elektrisch bedienbare voetensteun. Voor het comfort van de achterpassagiers zijn tafeltjes aanwezig en loopt het panoramische dak verder naar achteren door.

De inzittenden kunnen zich van de buitenwereld afzonderen door de elektrisch bedienbare gordijntjes in de deuren en voor de achterruit te sluiten. Voor persoonlijke wensen biedt Mulliner uitkomst. Dat bedrijf maakt alles wat mogelijk is om het leefcompartiment geheel naar klantenwens aan te kleden.

Over prijzen wordt natuurlijk nog niet gesproken, maar één ding is zeker, ondergetekende loopt met een grote boog om de Mulsanne heen. Niet dat het je interesseert natuurlijk, want ook jij kunt 'm niet betalen.

Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 23 Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 27 Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 01 Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 02 Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 15 Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 16 Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 14 Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 07 Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 08 Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 05 Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 04 Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 03 Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 28 Bentley Mulsanne Speed EWB facelift update 2017 20

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: