OMFG: Volkswagen presenteert de T-Roc Cabriolet

Zo nu en dan brengt een fabrikant een auto op de markt waar je van denkt OFMG wat hebben ze nu weer gedaan? Wat mij betreft is de Volkswagen T-Roc Cabrio zo'n auto, want ik heb werkelijk géén idee wat een koper in een T-Roc zonder dak zou zien.

In Wolfsburg denken ze daar kennelijk anders over, want deze nieuwe T-Roc variant staat in de lente van volgend jaar gewoon bij de dealer. Er zal dan keuze zijn uit een luxe Style of extra sportieve R-Line-uitvoering. De Style combineert een rijke uitrusting met een groot aantal mogelijkheden om het in- en exterieur van de auto geheel naar eigen smaak te personaliseren.

De R-Line is gebaseerd op de Style en heeft niet alleen sportieve R-Line looks maar ook een sportief R-Line interieur. Hij is daarnaast voorzien van een sportief afgestemd onderstel en progressieve besturing. Speciale R-Line sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen maken het geheel tenslotte compleet.

De T-Roc Cabrio komt met twee verschillende TSI-benzinemotoren, namelijk als de 85kW/115pk sterke 1.0 TSI met een handgeschakelde zesbak of de 110kW/150 pk sterke 1.5 TSI met zeventraps DSG-automaat. Net zoals bij zijn dichte broer is het infotainmentsysteem onder meer voorzien van App Connect voor het perfect streamen van muziek en makkelijke toegang tot apps.

De Digital Cockpit (standaard op de R-Line) biedt daarbij een volledig digitaal instrumentenpaneel dat naar eigen wens is in te delen. Het speciaal voor de T-Roc Cabrio ontwikkelde, 400 watt sterke 12-kanaals BeatsAudio soundsystem zorgt voor een perfecte audio-ervaring met de kap open én dicht.

De nieuwe T-Roc Cabrio viert zijn wereldpremière tijdens de IAA Motorshow in Frankfurt in september. Ondergetekende loopt er in ieder geval aan voorbij.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: