Onderzoek naar olieverbruik van een half miljoen auto's

De afgelopen periode zijn vooral TFSI-motoren van met name Volkswagen en Audi negatief in het nieuws geweest vanwege een olieverbruik wat, op z'n zachtst gezegd, nogal aan de hoge kant ligt.

Ook bij BMW loopt niet alles optimaal, want dit merk vindt het, overigens samen met het VAG-concern, normaal dat een motor tot een liter olie per 1.000 kilometer verbruikt. Precies dat lees je goed.

Fahraufnahme    Farbe: Gletscherweiss    Verbrauchsangaben Audi A7 Sportback:Kraftstoffverbrauch kombiniert in l/100 km: 9,5 - 4,7;CO2-Emission kombiniert in g/km: 221 - 122

Verder verbruiken de Subaru boxermotoren ook al relatief veel olie en zo vindt het merk een verbruik van een liter per 2.000 kilometer nog acceptabel.

Dit alles is overigens af te leiden uit een rapport van Consumer Reports, een Amerikaanse organisatie die onderzoek deed naar het olieverbruik van bijna een half miljoen auto’s.

De slechtst presenterende merken daarbij zijn de hierboven genoemde merken. Bij Audi (2.0 TFSI, 3.0 V6), BMW (4.8 V8 en twinturbo 4.4 V8) en Subaru (3.6 zescilinder en 2.0 en 2.5 viercilinders) mogen ze dus hun huiswerk eens opnieuw gaan doen.

Hieronder de rest van de resultaten:

olieverbruik-consumentenbond

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: