Ongelofelijk: bekeuring voor hulpdiensten tijdens inzet met zwaailicht en sirene

Stel je voor je auto of huis staat in brand maar de brandweer komt niet. Of erger, je gezondheid laat dermate te wensen over dat je met spoed een ambulance nodig hebt, maar ook die komt niet of te laat.

Een scenario dat in Zwitserland  binnenkort wel eens werkelijkheid zou kunnen worden, want het land dat al als één van de strengste op het gebied van snelheidsovertreding geldt doet er nog een stapje bovenop.

Zo worden namelijk dankzij de nieuwe Via Sicura verkeerswetgeving hulpdiensten als notoire verkeershufters gezien die altijd te hard rijden. Een brandweerman die met zwaailichten en sirene aan onderweg is naar een brand en met 70 km/h door een 30 km/h gebied rijdt kan dankzij deze nieuwe wetgeving al gerechtelijk vervolgd worden.

BMW 3-serie 5-serie X6 notartzt rettmobil 2013 first responder 01

Nog erger wordt het bijvoorbeeld voor een politieagent die met ruim 150 km/h een verdachte achtervolgt. Dat betekent in het mildste geval vanaf nu een gevangenisstraf van minimaal één jaar en 24 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid.

Idioot en te gek voor woorden? Inderdaad, de Zwitsers waren de hulpdiensten tijdens het opstellen van de nieuwe verkeerswetgeving even vergeten. Achter de schermen wordt hard gewerkt om dat foutje te herstellen maar tot die tijd zal je maar agent, brandweerman of ambulance chauffeur zijn…

BMW 3-serie 5-serie X6 notartzt rettmobil 2013 first responder 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: